Ercis'te Ekiplerin Alkol Denetimi

Van’in Ercis ilçesinde Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Denetleme Müdürlügü ekipleri tarafindan ilçe merkezinde sürücülere alkol ve ehliyet uygulamasi yapildi. Ekipler, sürücülere trafik kurallarina uymalari, emniyet kemeri takmalari, seyir halinde cep telefonu ile konusmamalari konusunda uyarida bulundu.

Ercis'te Ekiplerin Alkol Denetimi


Ercis ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, ilçe merkezinde trafik güvenligini saglamak ve alkol etkisinde araç kullanimindan kaynakli trafik kazalarini önlemek amaciyla “Alkol Etkisinde Araç Kullanimina yönelik denetim gerçeklestirildi.

Yapilan denetimlerde birçok araç ve sürücüsü incelendi. Yapilan alkol kontrollerde alkollü sürücüye rastlanilmazken denetim esnasinda bir araç sürücüsüne, verilen izne ragmen aracini muayenesiz olarak kullanmaya devam etmesinden dolayi ve 1 araca da trafik sigortasi yapmadigindan dolayi idari para cezasi uygulandi.

Ihlas Haber Ajansina konusan Uygulamayi yapan Ilçe Emniyet Müdürlügü Polis memuru Alper Durali, "Ilçe Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Denetleme Büro Amirligi’nde görev yapmaktayim, Polis memur olarak, Bugün de tüm Türkiye geneli aksam saat 10 ile 12 arasi alkol uygulamamiz var. Sürücülerin kesinlikle alkollü bir sekilde direksiyon basina geçmemesini talep ediyoruz. Yani hem kendi can güvenligi için hem de karsi tarafin can ve mal güvenligi için hatta tüm Türkiye’de kazalarin yüzde 15’ini alkollü sürücülerin olusturdugu bilgisi de var. Bugün de 10 ile 12 arasinda görevimizi yapacagiz, Ercis’te 15 Temmuz Demokrasi parki önünde, alkol kullanmanin cezasi karayollari Trafik kanunu 2918 sayili Trafik Kanunu’nun 48/5 maddesinden islem yapiyoruz. Öncelikle ilk defa alkollü bir sekilde yakalanmissa otomobil sürüyorsa sifir nokta 50 promil üzeri çikmissa 1. Maddeden islem yapiyoruz. Ilk seferde 6 ay aliniyoruz, 2. sefer ise 2 yil, 3. sefer bes yil ehliyetini aliniyoruz. Alkol kullanmanin para cezasi eger otomobil kullaniyor sahis sürücümüz 0 nokta 50 promil üstü çikmissa sayet 4064 lira 48/5 maddesince Türkiye’de karsilasiyoruz eger alkollü sahis üflemeyi reddederse bununda yine 2918 sayil trafik kanununun 48/9. Maddesince 11645 lira bir cezasi var" dedi.

Kaynak: İHA