NEVÜ'de 'Radyo Televizyon Yayinciligi Ve Telif Hukuku' Paneli Düzenlendi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegi ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun katkilariyla Radyo Televizyon Yayincilari Meslek Birligi (RATEM)’in gerçeklestirdigi ’Aklima Bir Fikir Geldi Üniversiteliler Arasi Iletisim Fikirleri Yarismasi XIII’ çerçevesinde Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) paydasliginda ve ev sahipliginde ’Radyo Televizyon Yayinciligi ve Telif Hukuku’ konulu panel düzenlendi.

NEVÜ'de 'Radyo Televizyon Yayinciligi Ve Telif Hukuku' Paneli Düzenlendi
NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlige; NEVÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mutluhan Akin, Yargitay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdogan Ishakoglu, RATEM Yönetim Kurulu Baskani M. Aydin Serbetcioglu, RATEM Bilisim Genel Müdürü Yusuf Gürsoy, Kültür ve Turizm Bakanligi Uzmani Hakan Evrim Tütüncü, Televizyon Programcisi ve Köse Yazari Kübra Par, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Göksel Simsek ve ögretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Ulutas, RATEM Bilim Teknik Kurulu Üyesi M. Melih Tarlaci, davetliler ve ögrenciler katildi.

Etkinligin açilisinda konusan NEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mutluhan Akin, “Üniversitemiz paydasliginda ve ev sahipliginde, Radyo Televizyon Yayincilari Meslek Birligi ile birlikte düzenledigimiz ‘Radyo Televizyon Yayinciligi Ve Telif Hukuku’ konusundaki etkinligimizde sizleri aramizda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Etkinligimizin ana konusunun medyadaki telif haklari oldugu dikkate alinirsa, olayin hukuki boyutunun yani sira ahlaki ve vicdani boyutlari da bulundugunu unutmamamiz gerekir. Üniversitemize de adini veren büyük düsünür ve Islam filozofu Hünkar Haci Bektas-i Veli’nin de hakka, ahlaka, vicdana, dogruluk ve dürüstlüge verdigi önem düsünüldügünde bu panelin burada gerçeklestirilmesinin de ayri bir anlam ifade ettigini de belirtmek isterim” seklinde konustu.

RATEM Yönetim Kurulu Baskani M. Aydin Serbetcioglu ise RATEM’i tanitarak, asli görevleri konusunda bilgi verdi. Serbetcioglu, “2001 yilinda kurulan RATEM, TRT dâhil ulusal, bölgesel ve yerel birçok televizyon ve radyonun üye oldugu 752 üyesi bir meslek birligidir” dedi.

Türkiye’de toplam 252 televizyon ve bin 90 radyo oldugunu anlatan Serbetçioglu, “Ülkemizde, Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna karasal ortamda yayin yapmak üzere lisans basvurusunda bulunan 23 ulusal, 16 bölgesel ve 213 yerel olmak üzere toplam 252 televizyon kurulusu ile 36 ulusal, 102 bölgesel ve 952 yerel olmak üzere bin 90 radyo kurulusu vardir. Bu radyo ve televizyon kuruluslarindan 800’ü RATEM üyesidir” diye konustu.



’Radyo Televizyon Yayinciligi ve Telif Hukuku’ Paneli Düzenlendi

Açilis konusmalarinin ardindan moderatörlügünü RATEM Akademi Baskani Yusuf Gürsoy’un yaptigi Yargitay 7. Ceza Dairesi Üyesi Erdogan Ishakoglu, Kültür ve Turizm Bakanligi Uzmani Hakan Evrim Tütüncü, Televizyon Programcisi ve Köse Yazari Kübra Par, NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Ulutas ve RATEM Bilim Teknik Kurulu Üyesi M. Melih Tarlaci’nin panelist olarak yer aldigi “Radyo Televizyon Yayinciligi ve Telif Hukuku” paneli gerçeklestirildi.

Panel, panelistlerin konusmalarinin ardindan katilimcilarin sorularini cevaplamasi ve toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA