Kayseri'nin 'Nevin Abla'si Anildi

Kayserili vakif insani Nevin Akyurt, vefatinin 19. yilinda Cihannüma Dernegi Kayseri Subesi ve Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen gecede anildi.

Kayseri'nin 'Nevin Abla'si Anildi
Cihannüma Dernegi Kayseri Subesi ve Talas Belediyesi tarafindan Erciyes Üniversitesi Kültür Sitesi’nde düzenlenen program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Programda daha sonra hayirseverligiyle iz birakan Akyurt’un hayatinin anlatildigi sinevizyon gösterimi yapildi.

Vefa gecesine katilan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, yasadigi bazi hatiralari paylastigi Akyurt’u hep hayir islerinde, güzel islerde gördüklerini anlatti. Bakan Özhaseki, "Nevin Akyurt ablamiz hayatini insanlara faydali olmaya vakfeden, tek basina bir iyilik hareketi nispetinde bir devdi. Belediye baskanligi yaptigim dönemde, nice garibin derdine deva olmak gayretiyle yaptigi çalismalara destek olmamiz için makamimiza teklifsiz olarak girer ve garip gurebânin ihtiyaçlarini almadan da yanimizdan ayrilmazdi. Belediyeler, kurumlar iste böyle insanlarin gayretiyle o hayirli islere imza atabiliyorlar. Allah bin defa razi olsun. Nevin Ablamiz da bizleri çok hayirli, çok güzel islere sevk etti. Kendisiyle birlikte birçok vakfin, dernegin, asevinin kurulmasinda omuz omuza verdik. Simdi nasil 6 Subat depremlerinin yaralarini sarmak için gayret ediyorsak, o zaman da 1999 Marmara Depremi’nin yaralarini sarmak için çalisiyorduk. Nevin Ablamiz o mücadelede en ön safta yer alan isimlerden biriydi. Onun bu güzelliklerini, iyiliklerini unutmak mümkün degil. Karsiligini kuldan degil, Rabbinden bekleyerek iyilik yapan bir insandi. Allah mekânini Cennet-i Firdevs eylesin, Peygamberimize komsu eylesin" diye konustu.

Dernek Kayseri Temsilcisi Izzet Serkus ise, "Cihannüma Dernegimiz unutulmaya yüz tutmus vefa duygusunu yeniden insa etmek adina tüm Türkiye’de davamiza hizmet etmis, iz birakmis büyüklerimizi anmaya devam edecek insallah" diyerek programin gerçeklesmesinde emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, "Vakif insani olmak ayri bir sey. Dünyada buna ihtiyacimiz var. Kayseri de hayirseverligin en zirve yaptigi bir il. Herkesten Allah razi olsun. Talas’taki ihtiyaç sahiplerine çok ihtimam gösterirdi. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, Akyurt’un nasil bir hayirsever oldugunu aktararak emegi geçenlere tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA