ITÜ GVO Ögretmenleri Düsük Maaslarina Tepki Olarak Kalem Birakti

ITÜ Gelistirme Vakfi Okullari ögretmenleri, yoksulluk sinirinin altinda kalan maaslarinin iyilestirilmesi talebiyle kalem birakma eylemi gerçeklestirdi.

ITÜ GVO Ögretmenleri Düsük Maaslarina Tepki Olarak Kalem Birakti


Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) Gelistirme Vakfi Okullari ögretmenleri yoksulluk sinirinin altinda kalan maaslari için kalem birakma eylemi düzenledi.



Eylemde basin açiklamasi yapan ögretmenler, iki yildir haklarini aramak için çaba gösterdiklerini söyleyerek “Ne yazik ki, çok sevdigimiz ITÜ çatisi altinda vakif yönetimine sesimizi duyuramadik. Sordugumuz sorularin cevabini hiçbir zaman alamamamiz ve iki yildir süregelen görüsmeler karsisinda somut ve yapici bir adim atilmamasi üzerine sorunlarimizi kamuoyu ile paylasmaya karar verdik. Mevcut durumda verilmesi gereken haklar verilmedigi gibi her geçen gün var olan haklarimiz bile elimizden alindi. Üstelik artan enflasyon karsisinda ezilerek barinma, beslenme, egitim, saglik gibi temel yasam ihtiyaçlarimizi bile tam olarak karsilayamaz hale geldik.

Çünkü; Haziran ayinda imzaladigimiz yeni dönem sözlesmesinde maaslarimiz enflasyonla orantili artirilmadi. Üstelik yeni dönem sözlesmeleri yapilirken Temmuz ayinda iyilestirme yapilacagi sözü tutulmadi. Verilen sözün tutulmamasindan dolayi çogumuz yaz boyunca asgari ücrete yakin bir maasla geçinmeye mecbur birakildik. Hatta bazi arkadaslarimiz bu iki ay zarfinda asgari ücretin de altinda düsük bir maasa layik görüldü.

Yeni sözlesme dönemi olan Eylül ayinda iyilestirme yapilmasini bekledik. Ancak vakif yönetimi hiç böyle bir söz verilmemis gibi davranmaya devam etti.

Geçen yil bizim “geçim derdi” taleplerimiz ve mücadelemiz “kisir tartismalar” olarak nitelendirildi. Bu sene de tüm ögretmenlere hitaben “Zengin okulu degiliz, bu sartlari begenmeyen arkadaslarin zengin çocuklarinin oldugu okullari tercih edebilecegi” minvalindeki sözler ile ne kadar degersizlestirildigimiz vakif yönetimi adina Yönetim Kurulu Üyesi Gülsün Saglamer tarafindan ifade edildi. Degersiz ve önemsiz hissettirilmemize sebep olan bu tutum ve yaklasimlari kabul etmiyor ve bu anlayisi siddetle kiniyoruz” dedi.



Ögretmenler yönetim kuruluna daha önce ilettikleri taleplerini siraladi:

“Yoksulluk sinirinin neredeyse yarisinda kalan maaslarimizin acilen artirilmasini, yazin yasadigimiz magduriyetin telafi edilmesi için ek bir ödeme yapilmasini, bu dönemden baslayarak yilda iki kez çift maas verilmesini, kampüsler arasindaki maas farklarina ve ögretmenler arasindaki dengesiz maas politikalarina son verilmesi için seffaf bir maas skalasi olusturulmasini, ödenmesi gereken nöbet ücretleri, ek ders ücretleri, ders doldurma ücretlerinin ödenmesini, otopark ücretleri sorunun çözülmesini, kampüsler arasi uygulama farkliliklarinin giderilmesini ögretmen çocuklarinin burslarinin artirilmasini talep ediyoruz.

Açiklamamizin ardindin ITÜ Gelistirme Vakfi Ögretmenleri olarak meslegimizin sembolü olan kalemlerimizi vakfin yönetim binasi olan Kültürel A.S önüne birakacagiz.

Son söz olarak, biz ITÜ Gelistirme Vakfi Ögretmenleri, isimizi çok seviyoruz, çocuklarimizi çok seviyoruz ve çok önemsiyoruz. Bu süreçte ögretmenlerden taraf olan ve desteklerini ileten tüm velilerimize, meslektaslarimiza, dostlarimiza, sivil toplum kuruluslarina ve en basindan beri dayanismamiza omuz veren Özel Sektör Ögretmenleri Sendikasina tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA