Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ayasofya Camii'nde Filistinliler Için Dua Etti

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Istanbul’da düzenlenen “Büyük Filistin Yürüyüsü” etkinligi kapsaminda Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi’nde Filistinliler için dua etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ayasofya Camii'nde Filistinliler Için Dua Etti
Milli Irade Platformu Israil’in Filistin’deki saldirilarina tepki göstermek amaciyla Istanbul’da “Büyük Filistin Yürüyüsü” etkinligi düzenledi.

Beyazit Meydani’ndan Sultanahmet’e yürüyen grup, etkinligin tamamlanmasinin ardindan Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi’nde aksam namazi kildi. Aksam namazini kildiran Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, namaz sonrasi Filistinliler için dua ederek, "Ilahi Ya Rabbi! Ülkemiz genelinde okunan binlerce hatm-i seriften hasil olan sevabi, Kudüs’ün, Filistin’in, Mescid-i Aksa’nin özgürlügü için fedai can eden bütün sehitlerin ruhlarina hediye eyledik kabul eyle Ya Rabbi. Ruhlarini mele-i alada ferahnak eyle, kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Ya Rabbi. Mazlumlara, magdurlara, haksizliga ugrayanlara yardim eyle Ya Rabbi. Zalimleri kahru perisan eyle Ya Rabbi.

Ilahi Ya Rabbi! Yeryüzünde nice zulümler isleniyor, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, Arakan’da, Irak’ta, Hindistan’da, Kesmir’de, Dogu Türkistan’da ve dünyanin pek çok yerinde yasanan bu zulümleri en kisa zamanda ortadan kaldirman için Sana yalvariyoruz Ya Rabbi. Bizleri her türlü kötülüklerden, serlerden, düsmanlarin zulmünden muhafaza eyle Ya Rabbi. Bütün Müslümanlara birlik, beraberlik nasip eyle Ya Rabbi. Bizi sirat-i müstakime ulastir, gazaba ugramislarin, azimsatmislarin yolundan bizleri uzak eyle Ya Rabbi.

Ilahi Ya Rabbi! Kur’an’in da buyuruyorsun ki; ‘Hepiniz Allah’in ipine simsiki sariliniz, tefrikaya düsmeyiniz.” Ilahi Ya Rabbi! Islam’da, Kur’an’da, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) izinde bulusmayi Islam alemine nasip eyle. Birligimize, beraberligimize göz dikmis olan dahili ve harici düsmanlara firsat verme Ya Rabbi. Onlarin dinimiz, inancimiz, gençlerimiz, Müslümanlar, Islam beldeleri, Kudüs, Filistin, Gazze, Anadolu’muz ve bütün Islam alemi için kurmus olduklari her türlü tuzaklari kendi baslarina makus eyle Ya Rabbi.

Ilahi Ya Rabbi! Kur’an-i Kerim’inde ’Allah’in yardimiyla; O, diledigine yardim eder’ buyuruyorsun Filistinli kardeslerimizi meleklerinle güçlendir Ya Rabbi. Onlarin gücünü, gücünün üzerinde göster ve düsmanlarinin kalplerine korku sal Ya Rabbi. Bizleri her türlü afetlerden, felaketlerden, görünür görünmez kazalardan, belalardan muhafaza eyle Ya Rabbi” dedi.

Kaynak: İHA