Postane Duragi Yeniden Hizmete Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesi, 2016 yilindan itibaren minibüslere kapali olan postane duraginin yeniden minibüslerin ve vatandaslarin kullanimina açti. Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafindan 2016 yilinda alinan karar ile minibüslerin kullanimina kapatilan postane duragi, çevrede bulunan esnaftan da gelen istek ve taleplerin degerlendirilmesi neticesinde yeniden açildi. UKOME Genel Kurulunda alinan karar neticesinde çarsi güzergahini kullanan tüm minibüsler artik postane duragini kullanabilecek.

Postane Duragi Yeniden Hizmete Açildi
UOKEM karari hakkinda bilgi veren Ulasim Dairesi Baskanligi UKOME Sube Müdür Vekili Ibrahim Namli, “Postane duraginin tüm toplu tasima araçlarina açilmasi dogrultusunda ilgili odalar ve STK’larla bir toplanti gerçeklestirdik. Ortak bir karar aldik. Bu karari UKOME genel kuruluna tasidik. UKOME Genel Kurul karari sonrasinda postane duragini tüm toplu tasima araçlarini açarak bölgede bulunan esnaflarin ve vatandaslarin magduriyetini gidermis bulunuyoruz. Bu çalismalar gerçeklestirirken İçel Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO), Minibüsçüler Odasi ve İçel Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birligi (MESOB) ve Il Emniyet Müdürlügü koordinesinde gerçeklestirmis bulunmaktayiz. Tüm vatandaslarimiza ve esnaflarimiza hayirli olmasin diliyoruz” dedi.

Alinan karari memnuniyetle karsilayan esnaf ise İçel Büyüksehir Belediyesi ve Baskan Vahap Seçer’e tesekkür etti. Konuyla ilgili konusan MESOB Baskani Veysel Sari, “Çalismayla hem tasidigimiz yolcunun daha iyi bir hizmet almasini saglayacagiz hem de esnaf sanatkarimiz daha huzurlu, daha muntazam ve sistem içerisinde bir tasima hizmeti verecek. Ayrica buraya bir canlilik gelecek. Kentimiz ve esnafimiz için iyi olur” seklinde konustu.

Postane duraginin 2016 yilindan beri kapali olmasindan dolayi çevre esnafin çok magdur oldugunu söyleyen MTSO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Mustafa Özdamar ise “Minibüs esnaflari da magdur bir durumdaydi. Çogu esnaf arkadasimizin dükkani kapaliydi. Bu duragin açilmasi ile beraber esnaf arkadaslarimizin rahatlayacagina inaniyorum. UKOME kararinin vermis oldugu karardan dolayi memnuniyet duyduk. Bu konuyla ilgili büyüksehir belediye baskanimiza cani gönülden ben tesekkür ediyor ve bu kadar esnafi görmüs oldugundan dolayi saygi ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA