Orhan,' Israil, Soykirim Yapmaktadir'

CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Orhan, Israil’in Gazze’de soykirimi yaptigini ifade ederek, “Bir an önce adil ve onurlu bir barisla bagimsiz Filistin sinirlari belirlenmelidir. Ve her platformda bunu en yüksek perdeden dillendirmemiz gerektigini düsünüyorum” dedi.

Orhan,' Israil, Soykirim Yapmaktadir'
Orhan, Israil’in Filistin’deki Gazze seridinde yasayan masun insanlara yönelik bombardimanina ve saldirilarina karsi yaptigi açiklamada, “Gazze’de yüz binlerce çocuk, kadin basta olmak üzere milyonlarca sivilin ortaçag barbarliginda bir katliam ile karsi karsiya oldugunu belirterek,”Seyhan sinirlarindan daha küçük olan bir alan karadan, denizden ve havadan kusatilmistir. Bölgenin elektrikleri kesilmis bölgede su ve gida erisimi engellenmektedir. Ve bölge, çagimizin en korkunç savas makinesi olan emperyalist devletlerin saldirisi altinda. Sadece kendi bekalarini düsünen, insanligin en büyük düsmani olan bu iktidarlara her platformda dur demeliyiz” dedi.

Hamas’in sivillere yönelik katliamini savunmadiklarini ve ayni siddetle kinadiklarini kaydeden Hüseyin Orhan, sunlari kaydetti:

“Ama bunun bir firsat olarak degerlendirilip, masum halka yönelik soykirim boyutundaki saldirilara dönüstürülmesini de kabul edilemez buluyorum. Bir an önce adil ve onurlu bir barisla bagimsiz Filistin sinirlari belirlenmelidir. Ve her platformda bunu en yüksek perdeden dillendirmemiz gerektigini düsünüyorum. Ortadogu cografyasindaki tüm masum halklara barisin bir an önce gelmesi diliyorum.”
Kaynak: İHA