Izmir'de Gasp Girisimine Ugrayan Taksici Dehset Anlarini Anlatti

Izmir’de 30 yildir taksicilik yapan 62 yasindaki Selim Keles, müsterisinin kaldirim tasli saldirisiyla gasp girisimine maruz kaldi. Yasanilan dehset anlari araç içi kamerasina yansirken, basina 7 dikis atilan Keles bir ay meslegini yapamayacak. Arkadaslarinin gasp girisimine ugramasindan duyduklari üzüntüyü belirten Izmir Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Celil Anik, “Temiz yüzlü oldugu için kötü birisi oldugunu anlamadim. Gediz’e gittigimizde bana yol tarifi yapti. Bir sokaga girdigimizde inecegini söyledi. Para almak için araç tavan lambasinin dügmesine bastigimda o an kafama tasla vurdu. Tasi vurmasiyla ben elime tasi alip atarak ikinciyi vurmasina firsat vermedim. Sonra aramamizda arbede yasandi. Amaci tasarlayarak, planlayarak beni öldürmekti” dedi.

Izmir'de Gasp Girisimine Ugrayan Taksici Dehset Anlarini Anlatti
Izmir’de geçtigimiz sali aksami Karabaglar ilçesinde bulunan Izmir Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi yakininda aracina bir müsteri alan 30 yillik taksi sürücüsü Selim Keles (62), Buca ilçesi Gediz Mahallesi’nde inecegim diyerek aracin durmasini isteyen A.T.’nin kaldirim tasli saldirisina maruz kaldi. Korku dolu anlarin ardindan hastaneye kaldirilan Keles’in basina 7 dikis atildi. Sürücü Keles yasadigi olayin sokunu hala atlatamazken, olayin ardindan kaçan saldirgan, araç içerisinde bulunan kamera sayesinde Buca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince kisa sürede yakalandi. Ifade islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen A.T. çikarildigi mahkemece tutuklandi.

“Temiz yüzlü oldugu için kötü birisi oldugunu anlamadim”

“Odanin önünde yolcu beklerken bir arkadas geldi ve Gediz’e gitmek istedigini söyledi” diyen 62 yasindaki taksi sürücüsü Selim Keles, “Bende ücretin ne kadar tutabilecegini söyledikten sonra elinde siyah bir posetle araca bindi. Temiz yüzlü oldugu için kötü birisi oldugunu anlamadim. Gediz’e gittigimizde bana yol tarifi yapti. Bir sokaga girdigimizde inecegini söyledi.

Para almak için araç tavan lambasinin dügmesine bastigimda o an kafama tasla vurdu. Tasi vurmasiyla ben elime tasi alip atarak ikinciyi vurmasina firsat vermedim. Sonra aramamizda arbede yasandi. Amaci tasarlayarak, planlayarak beni öldürmekti. Elini cebime sokup paralari almaya çalisti. Su anda çok magdur durumdayiz. Ben su anda korkudan sokaga çikamiyorum. Pansumana dahi korkudan arkama baka baka gidiyorum. Ne olur buna bir önlem alinsin ve diger arkadaslarimiz da zarar görmesin” ifadelerini kullandi.

“Kan kaybi fazla olunca duragi aradim”

Olaydan sonra yasadiklarini da anlatan Keles, “Kendimi toparlamaya çalistim. Arkamdan müdahale eder korkusuyla gaza bastim. Kan kaybi fazla olunca duragi aradim ve duraktaki arkadaslar da sag olsunlar ambulans çagirmislar. Ambulans ile beraber 4-5 araba taksici arkadaslar da geldi ve beni hastaneye tasidilar. Basima 7 tane dikis atildi. Gereken cezayi almasini istiyorum. Sahsin yakalandigini duydum. Baska bir arkadasin da bu sekilde cani yanmasin, lütfen gereken yapilsin” seklinde konustu.

Öte yandan, 1 ay boyunca isini yapamayacagini belirten Keles, 30 yillik meslek hayatinda daha önce böyle bir olay yasamadigini ve sok içerisinde oldugunu da sözlerine ekledi.

“Araç kamerali oldugu için süphelinin tespiti de kolay oldu”

Bir arkadaslarinin gasp girisimine ve saldiriya ugramasindan dolayi üzgün olduklarini belirten Izmir Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Celil Anik, “Süpheli sahis yakalandi. Bundan memnunuz. Tabii yakalanmasinin önemli bir sebebi var. Bizim burasi 7/24 açiktir. Gece gündüz burada görevlilerimiz var. Izmir’deki 3 bin aracimizda takip sistemi var. Bunun disinda yaklasik bin 200 aracimizda da kamera var. Binilen araç kamerali oldugu için süphelinin tespiti de kolay oldu ve yakalandi. Insallah gerekli cezayi alir. Bu bizim daha önce kurdugumuz alt yapidan kaynaklaniyor. Yani bu tip hadiselerde polis bizim buraya gelip aracin nerelere gittigine bakiyor. Bu konuda Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Izmir Emniyet Müdürlügü ile ortak çalisiyoruz. O yüzden de bu isin kisa sürede aydinlatilmasi bizim içinde iyi oldu” dedi.



“6 ay içerisinde tüm araçlarimiz kamerali hale gelecek”

Araç içi ve disi kurulan kameralarin öneminden bahseden Anik, “Arkadasimizin basina gelen olayda yasananlar net olarak gözüküyor. Polisler de görüntüleri izleyip süpheliyi yakaladi. Geçtigimiz günlerde Tepecik Egitim ve Arastirma Hastanesinde bir çocuk kaçirma olayi olmustu. Bizim taksi duragindaki arkadaslarimizin araç kamerasina yansiyan çocuk kaçiran kadin, bu vesileyle yakalanmisti. Kameralarin ne kadar faydali oldugu ortada. Allah izin verirse 6 ay içerisinde tüm araçlarimiz kamerali hale gelecek” diye konustu.



Kaldirim tasli gasp girisimi kameraya yansimisti

Yasanan korku dolu anlar ise araç içi ve disi kameralarin önemini bir kez daha ortaya koydu. Görüntülerde; araca binen saldirganin bir süre sonra posetin içerisine koydugu kaldirim tasiyla soförün basina vurup yumruklar savurdugu ve sürücünün kendisine direnç göstermesi sonrasi kaçtigi yer aldi. Sürücü Keles’in de basindaki yogun kanamadan dolayi araç telsiziyle meslektaslarindan yardim istedigi anlar da görüntülere yansimisti.
Kaynak: İHA