Hastalarin Sahne Performansi Alkis Aldi

Erzurum Sehir Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezinde hastalar, doktorlar, merkez çalisanlari, Hastane Bashekimi Doç. Dr. Ibrahim Hakki Tör ve hastane yönetiminin katilimiyla “Dünya Ruh Sagligi Günü”nü kutladi. Hastane yönetimi, servis doktorlari ve hastalarin katildigi etkinlikte renkli görüntüler yasandi. Hastalarin sahne performanslari begeni topladi.

Hastalarin Sahne Performansi Alkis Aldi
"Dünya Ruh Sagligi Günü" etkinliginde konusma yapan, 850 hastanin periyodik olarak muayene oldugu Toplum Ruh Sagligi Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Elif Tozoglu, “1992 yilindan bu güne 10 Ekim Dünya Ruh Sagligi Günü olarak belirlenmis. Bu günün kutlanmasindaki amaç ruh sagligina dikkat çekmek ve farkindalik olusturmaktir. Dünyadaki insanlarin dörtte biri yasinin herhangi bir zamaninda bir ruhsal hastaliktan muzdarip olabiliyor. Muayene ve yasantiya destek amaçli bir katki için asla ‘klinige müracaat etsem ne derler’ denilmemeli. Nasil bedensel bir rahatsizligimiz da hastaneye müracaat ediyorsak, muhtemel ruhsal bir sikintida da mutlaka hastaneye müracaat ederek merkezlerimizden destek alinmalidir. Bu herkesin bir evrensel hakkidir” dedi.

Etkinlikte konusma yapan Erzurum Sehir Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ibrahim Hakki Tör, “10 Ekim Dünya Ruh Sagligi Günü münasebetiyle arkadaslarimizin düzenledigi bu organizasyonda bir araya geldik. Merkezimizden destek alan arkadaslar hem sikintilarina çare buluyor hem de sosyallesmek adi altinda el sanatlari, müzik ve siirle yenilikler üretip kendilerini gelistiriyorlar. Bunu yaptiklari sunumlarda çok iyi bir sekilde ortaya koydular. Burada tedavi gören arkadaslarimiz bir çok sergiye, etkinlige de imza atiyor. Daha önce 13 serginin düzenlenmesinde büyük emekleri oldu. Bu çalismalarinin devami da gelecek. Cumhuriyet’imizin 100. yilini kutlamaya basladigimiz bu yilda onlarla da daha güzel çalismalar sergileyecegiz” dedi.

Dünya Ruh Sagligi Günü kutlamasi münasebeti ile düzenlenen etkinlikte çalisanlarla birlikte bir kutlama pastasi kesen hastane Bashekimi Doç. Dr. Tör, hastalarin okuduklari sarkilara eslik ederek onlarla masa tenisi oynadi.

Serviste tedavi gören hastalarin sahnesi begeni topladi. Profesyonel sanatçilari aratmayan hastalar söyledikleri sarkilarla katilimcilara unutulmaz bir gün yasatti.
Kaynak: İHA