Gerçegini Aratmayan Tatbikati

Kayseri’de Dünya Afet Risklerinin Azaltilma Günü’nde bir okulda düzenlenen yangin tatbikati gerçegini aratmadi.

Il Milli Egitim Müdürlügü, AFAD, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, MEB AKUB ve ANDA ekiplerinin katilimlariyla Talas ilçesinde bulunan Abdullah Sasdim Ortaokulunda Dünya Afet Risklerinin Azaltilma Günü nedeniyle yangin tatbikati düzenlendi.

Tatbikatta, okulda çikan yangin üzerine okul alarminin çalmasiyla okulda bulunan tüm ögrenciler siniflari bosaltarak okul bahçesinde toplandi. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, itfaiye merdivenleri yardimiyla yanginda mahsur kalan ögrenciyi tahliye etti. Dumandan etkilenen ve yaralanan ögrenciler de alanda bekletilen ambulansla hastaneye sevk edildi. Ögrenciler tatbikati merakli gözlerle izlerken, jandarma arama kurtarma köpeklerinin düzenledigi gösteri de yogun ilgi gördü.

Ögrencilere yangin egitimi de verildi

Ayrica, itfaiye ekipleri tarafindan okul bahçesinde ögrencilere yangina müdahale ve yangin söndürme cihazlari hakkinda bilgiler verildi.

Ögrenciler, yangin söndürme isleminin nasil yapildigini uygulamali olarak ögrenme firsati da buldu.

Programa; Vali Yardimcisi Adnan Türkdamar, Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Talas Ilçe Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Kayseri Büyüksehir Itfaiye Daire Baskani Mustafa Metin Kizilkan, AFAD Il Müdürü Osman Atsiz da katildi.

Kaynak: İHA