Domaniç'te Ayi Panigi

Kütahya’nin Domaniç Belediye Baskani Sahvet Ertürk’ün evinin karsisindaki parka giren ayi hirçin hareketlerle parkin avlusunu söktü, parktaki gençleri kovaladi. Yasananlar güvenlik kameralarina yansidi.

Domaniç'te Ayi Panigi
Edinilen bilgiye göre, gece saat 22.30 da Hasantepe Mahallesi’ndeki parka giren ayi, parkin etrafini çevreleyen tel örgüyü yerinden söktü, saga sola kosturarak parkta bulunan gençleri kovaladi. Sonra da ortaliktan kayboldu. Mahalle arasinda kaybolan ayiyi polisler sabaha kadar aradi ancak bulamadi.

“Parkta oturuyorduk, birden bir gürültü koptu. Ayi tel örgüleri sökmeye çalisiyordu. Korkup kaçtik” diyen Samet Koyun, "Ayinin üzerimize geldigini görünce motorlarimiza binip kaçtik. Ülkü Ocaklari baskanimizin yanina gidip olaylari ona anlattik” diye konustu.

Domaniç Ülkü Ocaklari Baskani Salih Turan, “Gençler yanima gelip belediye baskaninin evinin önündeki parka ayi saldirdi deyince hemen baskanimizi arayip uyardim. Sonra da olay yerine gittim. Ayi kaçmisti” seklinde konustu.

Ilçenin ormanlik bölgelere yakin bir konumda bulundugunu hatirlatan Domaniç Belediye Baskani Sahvet Ertürk, "Tam karsimizdaki parkta oturan gençler, ayinin geldigini fark etmisler. Ayni saatlerde biz de evimizde misafirlerimizi ugurluyorduk ama sükür denk gelmemisiz. Haberi alinca hemen güvenlik kameralari kayitlarini inceledik. Ayinin telleri devirdigini ve parkin çevresini yiktigini gördük. Güvenlik kameralarindan ayinin sehir merkezine dogru kostugunu izleyince hemen polisimize haber verdik. Polis ekipleri ise gece boyunca devriye atti ama ayiyi bulamadi. Muhtemelen tekrar ormanlik alana döndü" diye konustu.

Vatandaslari da dikkatli olmalari konusunda uyaran Domaniç Belediye Baskani Sahvet Ertürk, birkaç gün önce köylerden benzer haberler geldigini belirtti ve özellikle gece saatlerinde issiz yerlerde kimsenin bulunmamasini istedi.

Domaniç Ilçe Emniyet Amirligi ekipleri gece boyunca bölgede devriye atarak güvenlik önlemlerini artirdi.
Kaynak: İHA