Siirler Bu Programda Tekrar Hayat Buluyor
Siirin hayat buldugu Uluslararasi Sapanca Siir Aksamlari’nin 22’ncisi basladi. Türkiye’nin degerli sairleri ve edebiyat sanatçilarinin agirlandigi programin ilk gününde “Yazar-Ögrenci Bulusmasi” kapsaminda 16 sair 4 ayri lisede ögrencilerle bir araya geldi. Siir söleni tadinda geçen programda siirler okundu ve ögrenciler Türk edebiyatinin geçmisinde keyifli bir yolculuga çikti.

Ünlü yazarlar Bestami Yazgan, Yusuf Dursun, Haci Salih Zengin, Gökhan Akçiçek, Mehmet Narli, Muhammed Hüküm, Leyla Serif, Hüseyin Akin, Taner Güçlütürk, Ercan Yilmaz, Ebru Özden, Samet Atilgan, Zeynep Arkan, Mümin Aliov, Can Acer ve Burak Çelik liselerde ögrencilerle bir araya geldi. Sanat ve edebiyat camiasini bulusturan Türkiye’nin bu alandaki uluslararasi anlamda en önemli etkinliklerinden biri olan program kapsaminda Sehit Yilmaz Ercan Anadolu Imam Hatip Lisesi, Sakarya Anadolu Lisesi, Adabilim Okullari ve Altinküre Teknokent Koleji’nde birbirinden keyifli siir söylesileri ve dinletileri yapildi.
Ünlü sairler siir yazmaya nasil basladiklarini, Türk edebiyat tarihini ve siirin ülkemizdeki yeriyle alakali konusmalar yapti. Sairler, ögrencilere sanatla ve edebiyatla yakin temas kurarak bu anlayisi çok daha kavrayabileceklerini söyledi.
Ögrenciler ise kitaplarda okuduklari sairlere sorular sorarak onlarla sohbet etme imkani buldu. Kültür Dairesi’nden yapilan açiklamada, “Sakarya’da kültür ve her türlü sanat faaliyetinin hemserilerimize ulastirilmasi adina çalismalarimiza devam ediyoruz. Uluslararasi siir aksamlari programimiz bu yil da sehrin sanat ve edebiyatla bulusmasi noktasinda büyük bir rol oynayacak. Kiymetli isimlerimiz gençlerle bulusuyor ve siir, sehirlerin sehri Sakarya’da yeniden hayat buluyor. Programlarimiza tüm vatandaslarimiz davetlidir” denildi.
