SCÜ'de ASYU 2023 Konferansi Basladi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ve Yildiz Teknik Üniversitesi is birliginde ASYU 2023-Akilli Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamalari Konferansi basladi.

SCÜ'de ASYU 2023 Konferansi Basladi
SCÜ ev sahipliginde gerçeklestirilen konferansa; SCÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sivas Il Kültür Müdürü Aziz Erdogan, dekanlar, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

4 Eylül Kültür Merkezinde gerçeklestirilen konferansin açilis konusmasini yapan SCÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilisim Sistemleri Bölümü Bilisim Teknolojileri Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Oguz Kaynar, “Maksadimiz yapay zekâ ve akilli sistemler konusunda çalisan birçok farkli disiplinden, akademisyen, arastirmaci, ögrenci, kisi ve kurulusu bir araya getirmeyi hedeflemektir. Günlük hayatimizin neredeyse her alanina giren yapay zekâ alanindaki yeni gelismelerin, firsatlar ve tehditlerin ele alinacagi konferansin bilgi paylasimi, is birligi ve yenilikçi fikirlerin gelistirilmesi gibi süreçlerin olusumuna firsat yaratarak ülkemizdeki yapay zekâ çalismalarina katki sunmasi beklenmektedir. Bu önemli konferans hem Üniversitemizin çesitli birimlerinde halen yürütülmekte olan bu alandaki çalismalara katkilar sunacak hem de akilli sistemler ve yapay zekâ konularinda çalisma yapmak isteyen ögrencilerimizi tesvik edecektir. Konferansa katilim saglayan herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

3 gün sürmesi planlanan konferansta; yapay zekâ, derin ögrenme, robotik ve otomasyon, akilli üretim sistemleri, akilli sehirler, akilli enerji sistemleri, otonom araçlar, akilli lojistik, akilli optimizasyon algoritmalari, artirilmis sanal gerçeklik uygulamalari ve tip bilisimi konularinda bilimsel çalismalar sunulacaktir.
Kaynak: İHA