ABD, Israil'e Ikinci Uçak Gemisini Gönderebilir

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby, Israil’in ihtiyaç duymasi halinde önceden planlanmis bir görev için Akdeniz’e konuslanacak olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin Dogu Akdeniz’e sevk edilecegini açikladi.

ABD, Israil'e Ikinci Uçak Gemisini Gönderebilir
ABD Donanmasina ait USS Gerald R. Ford uçak gemisinin Israil’e destek amaciyla Dogu Akdeniz’e varmasinin ardindan ABD’nin Israil’e ikinci uçak gemisini gönderebilecegini açiklandi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby yaptigi açiklamada, Israil’in ihtiyaç duymasi halinde önceden planlanmis bir görev için Akdeniz’e konuslanacak olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin Dogu Akdeniz’e sevk edilecegini ifade etti.

Kirby, USS Dwight D. Eisenhower’in ihtiyaç duyulmasi halinde kesinlikle kullanilabilir bir varlik olacagini vurguladi.

Hizbullah’in Israil’in kuzeyine yönelik roket saldirilarindan ABD’nin "açikça kaygi duydugunu" aktaran Kirby, “Israil’in kuzey sinirina Lübnan’dan gelen ve Hizbullah’tan geldigi belli olan bazi roket saldirilarini endiseyle izliyoruz” dedi.



“Hamas’in yaptiklarinin sorumlusu siviller degil”

ABD’nin Israil bombardimanindan kaçmak isteyen Gazzeliler için güvenli geçis saglamaya çalistigini ifade eden Kirby, ancak bu konuda henüz herhangi bir ilerleme kaydedilmedigini söyledi.

Kirby, "Bunu Israilli ve Misirli mevkidaslarimizla aktif olarak tartisiyoruz. Sivillerin güvenli geçisini destekliyoruz. Hamas’in yaptiklarinin sorumlusu siviller degil. Yanlis bir sey yapmadilar” dedi.



Çatismalarda ölen ABD’li sayisi 22’ye yükseldi

Kirby ayrica, Hamas saldirilarinda Israil’de hayatini kaybeden ABD vatandaslarinin sayisinin 22’ye yükseldigini belirterek, 17 ABD vatandasindan ise hala haber alinamadigini açikladi.

Kaynak: İHA