Mersin'de Yaslilar Simdi Daha Mutlu

İçel’de, Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanliginin Evde Saglik ve Bakim hizmetinden faydalanan vatandaslar, Yasli Destek Birimi tarafindan da her gün aranarak durumlari kontrol ediliyor.

Mersin'de Yaslilar Simdi Daha Mutlu
İçel Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyeciligin en önemli hizmetlerinden biri olarak gördügü hizmetleriyle yas almis bireylerin yaninda olmaya ve onlari güvende hissettirmeye devam ediyor. Çesitli taleplerini karsilayip saglik kontrollerini yapan ekipler sayesinde yas almislar, Büyüksehir Belediyesini adeta manevi evlatlari olarak görüyor. Saglik Isleri Dairesi Baskanliginin Evde Saglik ve Bakim hizmetinden faydalanan vatandaslar, Yasli Destek Birimi tarafindan da her gün aranarak durumlari kontrol ediliyor. Yaslilar ayrica İçel Büyüksehir Belediyesinin fizyoterapi hizmeti ile de evlerinde fizik tedavi görebiliyor. Evlerindeki basit arizalarda ‘Nereyi aramam lazim?’ kaygisina düsmeyen yaslilar,, çareyi Büyüksehir Belediyesinde buluyor ve Evde Bakim Onarim Hizmeti ile de evlerindeki sorunlar hizlica çözülüyor. Yas almis vatandaslar ayrica, Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan kurslar ile de hobilerini gelistirme firsati elde ediyorlar.

İçel Büyüksehir Belediyesi Ashanesinden haftanin 5 günü 1 ögün yemek hizmeti alan yas almislar, emekli evlerinde düzenlenen etkinliklerden ve emekli evlerinin olanaklarindan da ücretsiz faydalaniyor. Yas almislar; verilen egitimlerle kendilerini gelistirip, geziler, konserler ve etkinliklerle de sosyallesiyorlar.

“Belediyemizin hangi hizmetinden memnun olmayalim ki?”

İçel Büyüksehir Belediyesinin, kendisini bir an olsun yalniz birakmadigi ve her ihtiyacinda yanina kostugu yaslilardan biri de 78 yasindaki Ayse Göksu. Büyüksehir Belediyesinin yas almislara yönelik hizmetlerinin hemen hemen hepsinden faydalandigini söyleyen Göksu, “Belediyemiz yemek gönderiyor. Hasta oldugum zaman geliyor, arabayla alip doktora götürüyorlar. Tamirat ihtiyacim oldugu zaman usta gönderiyor. Temizlik için ekipler geliyor. Onlar gittikten sonra da arayip, ‘Teyzecim, memnun musun güzel yaptilar mi? Begendin mi?’ diye soruyorlar. Hangisinden memnun olmayalim ki?” dedi.

Baskan Vahap Seçer’in yas almis vatandaslara yönelik hassasiyetinin, belediyenin tüm hizmetlerine yansidigini gözlemledigini söyleyen Göksu, “Ben simdiye kadar böyle bir baskan görmedim. 1988 yilindan beri İçel’deyim, ilk defa böyle bir baskan gördüm. Çalisanlari da çok iyi. Sanki onlarin annesi, teyzesi gibisin. Seni hiç yabanci görmüyorlar. Kendimi hiç yalniz hissetmiyorum” diye konustu.



“Baskanimizin bize yaptigi hizmetleri, simdiye kadar kimse yapmadi”

İçel Büyüksehir Belediyesinin her hizmetinden faydalandigini kaydeden 83 yasindaki Cevat Kapkin ise “Bizlere düzenli olarak yemek veriyor ve geziye götürüyorlar. Her seyi ile dört dörtlük hizmetler. Baskanimizin bize yaptigi hizmetleri, simdiye kadar kimse yapmadi. Ben Istanbulluyum, ama 30 senedir İçel’de yasiyorum. Baskanimiza bravo diyorum. Bizim belediyemiz bir tane" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA