Festivalde Kardes Türküler Gecesi

Muratpasa Belediyesi’nin düzenlendigi Yöreler Renkler Festivali’nde, 30’uncu sanat yilini geride birakan Kardes Türküler sahne aldi. Anadolu’nun kültürel çesitliligini seslendiren Kardes Türküler’e Muratpasa Atatürk Kent Meydani’ni dolduran binler halaylarla, oyunlarla eslik etti.

Festivalde Kardes Türküler Gecesi
Memleket özlemi çekenlerin, dogdugu ve doydugu yeri unutmayanlarin festivali 7. Yöreler Renkler Festivali, 6’nci gününü Güneydogu Anadolu Gecesi’yle geride birakti. Bu yil “Türkiye’miz hepimizin” sloganiyla düzenlenen festivalde 72 hemseri, kültür ve dayanisma dernegi, kentlerinin yemekleri, el sanatlari, halk oyunlari, dogal güzelliklerini tanitmaya devam ediyor.

"Bulusup kaynasmak çocuklarimiza güven veriyor"

Gecede Belediye Baskani Ümit Uysal, önce Adiyamanlilar Dernegi’yle çigköfte yogurup ikram etti, ardindan “Komsularim” diye seslendigi Muratpasa sakinleriyle el ele verip halay çekti. Baskan Uysal, gecede yaptigi konusmada ise Yöreler Renkler Festivali’nin bir kültür artezyeni oldugunu söyledi.

Uysal, “Hep böyle bulusalim, kaynasalim. Bulusup kaynasmak çocuklarimiza güven veriyor. Bu festival ve bunun gibi çalismalarimiz hep devam edecek. Bu çalismalar döktügümüz asfalt, yaptigimiz binalar, fiziksel mekan düzenlemelerimiz kadar önemli. Hatta daha da önemli” diye konustu.

Yöreler Renkler Festivali’nde Güneydogu Anadolu Gecesi, 30’uncu sanat yilini kutlayan Kardes Türküler konseriyle devam etti. Kardes Türküler’in Anadolu cografyasinin dört bir yanindan seslendirdigi türkülere Muratpasa Atatürk Kent Meydani’ni dolduran binler halaylarla, oyunlarla eslik etti.
Kaynak: İHA