Yüksek Lisansli Genç Örgücü

Amasya’da yasayan spor yöneticiligi yüksek lisans mezunu Berkay Mert Özyurt (28), annesinin usta ögreticiligini yaptigi örgü kursunun tek erkek kursiyeri olarak dikkat çekiyor. 5 yil önce örgüye merak salan gencin ürettigi atki, bere ve kazaklari gören kadinlar fotograflarini çekip çocuklarina örnek gösteriyor.

Yüksek Lisansli Genç Örgücü
Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Spor Bilimleri Yasar Dogu Spor Bilimleri Fakültesi spor yöneticiligi yüksek lisans mezunu olan Berkay Mert Özyurt, memleketi Amasya’da otizmli çocuklara yönelik yüzme egitimi vermeye basladi.

5 yil önce de annesinden örgü yapmaya ögrenen Özyurt, kalan zamanlarini degerlendirip yeniden annesinin ögrencisi olmak için Amasya Sehit Mehmet Gök Halk Egitimi Merkezi’nin yolunu tuttu. Kösesine geçip hummali bir sekilde atki, bere ve kazak örmeye baslayan genci görenler sasirdi. Fotograflarini çekip kendi çocuklarina bile gönderenler oldu.

Kislik giysilerini kendi örüyor

Kislik giysilerini kendi elleriyle örmekten mutluluk duyan genç adam, “Çevremde benim gibi ören genç adam maalesef yok. Yas fark etmeksizin her erkege el isi yapmayi öneriyorum” dedi.

Bütün örgü teknikleri ögrenen ogluyla gurur duyan anne Ceyhan Özyurt da, düzenlenen kurslara kadin, erkek herkesi davet etti.

Kadinlar çocuklarina örnek gösteriyor

Kursa geldiginde karsisinda örgü yapan genci görünce çok sasiran kursiyerlerden Özgül Kaya, “Oglumun arkadasi çikti. Hiçte rahatsiz olmadik. Örgü yaparken fotografini çekip ogluma da gönderdim” diye konustu.

Adeviye Marazoglu ise telefon ve bilgisayar ekrani bagimlisi olan gençlere de örgü yapan Berkay’i örnek gösterdi.
Kaynak: İHA