Kampüs Çalismalari Bu Hafta Basliyor

Kdz. Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplari ile kahvaltida bir araya geldi. Kaymakam Yapici, konusmasinda ilçe gündeminde yer alan üniversite kampüsü konusuna da deginerek, “Bu hafta içinde müftümüzü götürüp, bir kaç kisiyi çagirip dua ile üniversite kampüsünün yapimina baslayacagiz. Allah mahcup etmesin. Gelecek yil bu vakitlerde kaba insaat tümüyle biter, bir sonraki sene de üniversiteye orayi teslim etmis oluruz. Büyük konusmamak lazim. Ileride neler olur bilmem ama 2 yil içerisinde üniversitemize teslim etmis oluruz” dedi.

Kampüs Çalismalari Bu Hafta Basliyor
Kdz. Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplari ile kahvaltida bir araya geldi. Ögretmenevi’nde düzenlenen kahvalti etkinliginde Kdz. Eregli Cumhuriyet Bassavcisi Akin Çetin, Ilçe Jandarma Komutani Ali Akca, Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü ve daire müdürleri de hazir bulundu.

Kaymakam Yapici, konusmasinda ilçedeki bir yillik görev süresi içerisinde tespit ettigi 6 önemli projenin hayata geçirilmesinde ilk adimlarin atildigina deginerek, "Ben ise baslayali yaklasik 1 yil oldu. Bu süreç içerisinde gazeteci kardeslerimiz ile güzel çalismalar içerisinde olduk, güzel iliskiler içerisinde olduk. Çagdas dünyada hele hele teknolojinin bu kadar gelistigi bir dünyada sosyal medyaya, basina, gazetecilere gerekli destegi vermeyen ülkeler basarisiz olurlar. Biz de ülkemizi demokratik anlamda ileriye götüreceksek, demokrasinin temel taslarindan olan basin mensuplarina gerekli destegi vermek zorundayiz. Bu amaçla biz de Eregli’de mesai arkadaslarim ile birlikte basinla her zaman ölçülü davrandik” dedi.

Yapilan tüm islerde devlet ciddiyetiyle hareket ettiklerini belirten Yapici, “Bizim için devlet önemlidir. Devlet sakaya gelmez. Hiçbir basin mensubumuza kolay kolay zorluk çikartmayiz. Bu bir yil zarfinda istedigim kadar verimli olmasak da geldigimde buraya 5-6 tane önemli problemi çikarttim. Gelen gidene sorduk, arastirdik, daha önceki raporlara baktik. 5-6 tane önemli problemi çikardim. Allah’a sükür arkadaslar, devletimiz güçlü, ben yaptim yok, herkes birlikte mücadele ediyor, herkes çalisiyor. Bu 6 tane problemin hepsi ortadan asagi yukari kalmak üzere. Yapilan çalismalarla hepsinde ilk adimlar atildi” diye konustu.

Yapici, hükümet konagi insaatinin basladigini hatirlatti ve “Mesela bir hükümet konagi diyorlardi bana göre çok büyük bir problem degil, hükümet konagi elbette lazimdi, hükümet konagi basladi degerli arkadaslar” dedi.

Üniversite kampüsüyle ilgili çesitli spekülasyonlar yapildigina da dikkat çeken Yapici, “Kimseye inanmayin. Bütün hazirliklarimizi, projemizi, ruhsatlarimizi bitirdik. Hayirseverlerimiz bir kisim parayi yatirdi. Bu hafta içinde müftümüzü götürüp, bir kaç kisiyi çagirip dua ile üniversite kampüsünün yapimina baslayacagiz. Allah mahcup etmesin. Gelecek yil bu vakitlerde kaba insaat tümüyle biter, bir sonraki sene de üniversiteye orayi teslim etmis oluruz. Büyük konusmamak lazim. Ileride neler olur bilmem ama 2 yil içerisinde üniversitemize teslim etmis oluruz” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Yapici, yürütülen diger çalismalara iliskin ise “Bunun disinda Agiz ve Dis Sagligi Merkezinin yapimi basladi, projesinde bir problem çikti, zemin etüdü ile ilgili. Saglik Bakanligi yetkilileri ile hallettik, yakinda orasi da basliyor insaati. Eregli-Devrek yolunda büyük çalisma vardi, bu sene mutlaka bitecek. Görmenizi isterim gerçekten çok büyük bir çalisma var. Orman Bakanligi’nda yer tahsisi yapildi. Adalet Bakanliginki Cumhuriyet Bassavcimizin büyük çalismalariyla. Cezaevininin de projelendirme çalismasi basladi.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun yapimina basliyoruz. Spor Bakanligi en az 700, belki de bin ögrencilik Kredi Yurtlar Kurumu’nun yapimina baslanacak. Projeleri basladi, programa alindi, oradan da dönüs olmayacak. Buna benzer bütün hedefledigimiz yatirimlar baslayacak. Devletimiz güçlü, bu konuda çok emek sarf edenler var. Huzurlarinizda emek sarf edenlere tesekkür ediyoruz, Bassavcimiz, siyasiler var, basin mensuplari var, kamu kurum ve kuruluslarin amirleri var” bilgilerini verdi.

Sözlerinin sonunda 2023’ün Eregli için önemine vurgu yapan Yapici, “Allah yolunuzu açik etsin, sizlere saglik versin. 2023 yili Eregli’miz için bence çok önemli bir yil gerçekten. 2023 yilinda Eregli çag atlayabilir. Yeni bir safhaya gelebilir, Eregli için yeni seyler olabilir. Insallah, Allah büyük bir kent olmayi nasip eder” dedi.

Kaynak: İHA