Çocuklardan Geri Dönüsüme Destek

Çevreye duyarli projeler Usak’tan karsilik bulmaya devam ediyor. Usak’ta bir okul bünyesinde farkindalik için baslatilan kampanyada atiklar geri dönüsüme, mamalar sokak canlilarina ulasti.

Çocuklardan Geri Dönüsüme Destek


Çevre bilincini artirarak gelecek için önemli çalismalar yapan Usak Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi yaninda bulunan Sifir Atik Market’in açilisini geçtigimiz sene gerçeklestirilmisti. Belediye Baskani Mehmet Çakin da ilk atiklari atarak projeyi baslatmisti. Projede Sifir Atik Market içerisinde bulunan atikmatik ve kalemmatiklere geri dönüsüm ürünleri atilarak karsiliginda sokak hayvanlari için mama ve tohumlu kalemler alinabiliyor. Bugün ise geri dönüsüm projesi olan Sifir Atik Market, Ovademirler Saime Sefa Erdogan Ortaokulu ögrencileri tarafindan ziyaret edildi ve ögrenciler topladiklari plastikleri kutulara atti.

Ovademirler Saime Sefa Erdogan Ortaokulu’ndan 6/A sinifi ögrencileri düzenli olarak okulda ve okul çevresinde bulduklari atiklari topladiklarini dile getirdi. Ögrenciler topladiklari plastik atiklari attiktan sonra karsiliginda sevimli hayvan dostlarini beslemek için hazirlanmis ücretsiz mamalardan ve tohumlu kalemlerden aldi. Proje sayesinde gençler geleceklerine yatirim yaparken ayni zamanda geri dönüsüm konusunda verilen küçük egitimle yeni bilgiler ögrendi.

Saime Sefa Erdogan Ortaokulu ögrencileri, “Geçen yildan bu yana okulda ve okulun çevresinde buldugumuz plastik atiklari toplayarak geri dönüsüme veriyorduk. Belediyemizin açmis oldugu Sifir Atik Market sayesinde artik atiklar karsiliginda sokak hayvanlarina mama alabiliyoruz.” dediler.

Tüm vatandaslar Atatürk Kültür Merkezi yaninda yer alan Sifir Atik Market içerisinde bulunan atikmatiklere plastik, cam ve metal gibi atiklarini atarak karsiliginda doga ve hayvan dostu çesitli ürünleri ücretsiz olarak alabiliyor. Bu sayede bir yandan hem geri dönüsüme destek saglaniyor hem de sokak hayvanlari için mama temin edilebiliyor.
Kaynak: İHA