Karacabey'e Itfaiye Binasi

Ekip ve ekipman destekleriyle itfaiye teskilatini sürekli güçlendiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, Karacabey’e de itfaiye binasi kazandiriyor.

Karacabey'e Itfaiye Binasi
Bursa Büyüksehir Belediyesi, vatandasin can ve mal güvenliginin korunmasi bakimindan hayati önem tasiyan itfaiye teskilatini ekip, araç, ekipman ve yeni hizmet binalari ile güçlendiriyor. Geçtigimiz yil 23 adet itfaiye araci ile 50 adet traktör arkasi yangin söndürme su tankerini hizmet filosuna dâhil eden Büyüksehir Belediyesi, 85 kisilik yeni itfaiye eri memur alimi çalismalarini da tamamlama asamasina getirdi. Kent merkezinde oldugu gibi ilçelerde de yanginlara daha kisa sürede müdahale edip, muhtemel can ve mal kayiplarinin önüne geçmeyi planlayan Büyüksehir Belediyesi, yeni itfaiye binasi çalismalarina da hiz verdi. Orhaneli - Büyükorhan ile Keles - Harmancik itfaiye grubu binalari için gerekli çalismalarin startini veren Büyüksehir Belediyesi, Karacabey itfaiye binasinin kaba insaatini tamamladi. Karacabey Bayramdere yolu üzerinde insa edilen toplam 940 metrekare insaat alanina sahip binada 5 araçlik peron, lokal, egitim salonu, spor salonu, mescit, ofisler, çamasirhane ve yatakhane bulunuyor. Insaatta fiziki gerçeklesme yüzde 75’i bulurken, Karacabey itfaiye binasinin nisan ayi içinde hizmete açilmasi hedefleniyor.

Hiç ihtiyaç duyulmasin

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, beraberindeki Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan ile birlikte insaati devam eden itfaiye binasinda incelemelerde bulundu. Karacabey gibi nüfusu 100 bine dayanmis, gelisen bir ilçede itfaiye teskilatinin çok dogru ve saglikli bir sekilde konuslandirilmasi gerektigini belirten Baskan Aktas, “Ümidimiz hiç yangin olmasin ama geçen yil Bursa’da 19 binin üzerinde vakanin gerçeklesmis olmasi bu isin ne kadar önemli ve ciddi oldugunun bir göstergesi. Itfaiye altyapisini hem personel olarak hemde makine, ekipman olarak güçlendirmeye çalisiyoruz. Çünkü biz sanayi ve tarim sehriyiz. Arazideki yanginlar da bizim için önemli. Temennimiz hiçbir yangin ve afetin olmamasi. Oldugu zaman da Bursa Büyüksehir Belediyesi itfaiye teskilati her zaman hazir” dedi.

Genis bir cografya

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan da Karacabey’in yüzölçümü bakimindan Bursa’nin en büyük ikinci ilçesi oldugunu hatirlatti. Karacabey- Bursa, Karacabey- Bandirma ve Karacabey - Mustafakemalpasa yolunun yariya kadar Karacabey sinirlarinda oldugunu kaydeden Özkan, “Yine 34 kilometre mesafede bir sahil seridimiz var. Oradan da girdigimizde Mudanya ile sinir mahallelerimiz var. Dolayisiyla genis bir cografyaya hitap ediyoruz. Sanayi var, tarimsal sanayi var ve yogun bir tarimsal faaliyet var. Dolayisiyla yangin riski yogun olan bir ilçeyiz. Gelisen, büyüyen ilçemizin ihtiyaçlarini gidermek açisindan bu yeni itfaiye binasi bizim için çok önemli. Bu güzel hizmetinden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Alinur Aktas’a bütün Karacabeyliler adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA