Almanya'da 2 Bin Mülteci Çocuk Kayip

Almanya’da kaybolan mülteci çocuklarin sayisinin 2 bin oldugu ve son zamanlarin en yüksek seviyesine ulastigi bildirildi.

Almanya’da kayip mülteci çocuk sayisi son 3 yilin en yüksek seviyesine ulasti. Alman Çocuklara Yardim Fonu, Federal Kriminal Polis Bürosu’ndan alinan verilere göre, Almanya’ya refakatsiz mülteci olarak gelen 2 bin 9 çocuk ve gençten haber alinamiyor. Kayip sayisi geçtigimiz yilin basindan bu yana yüzde 10 artmis durumda. Kayip mülteci çocuklarin yüzde 95’inin 14-17 yas araliginda oldugu bildirilirken, yüzde 90’dan fazlasinin da erkek oldugu belirtiliyor.

“Kayit sistemi iyilestirilmeli”

Konuyla ilgili açiklama yapan Federal Genel Müdür Holger Hofmann, "Kayip mülteci çocuklarin artan sayisi, sinir ötesi ve ulusal çocuk koruma sistemlerinin ve ilgili kayit sistemlerinin iyilestirilmesi gerektigini gösteriyor. Yalnizca çocuklarin ortadan kaybolma nedenleri daha net ortaya çiktiginda, önleyici tedbirlere yönelik hedefli yatirimlara gidilebilir" ifadesini kullandi.

Güvence altina alinan ikamet olasiliklari ve aile birlesimi firsatlarinin büyük önem tasidigina deginen Hofmann, pek çok toplumda çocuklara ve gençlere yönelik destek sistemlerinin, artan refakatsiz küçük mülteci sayisina ayak uyduramadigini söyledi.



Çocuklarin geldigi ülkeler listesinde Afganistan, Fas, Cezayir ve Suriye bulunuyor.
Kaynak: İHA