Çanli Muhtar Esleri Ankara'da

Çanakkale’nin Çan ilçesine bagli köylerin muhtar esleri, Ankara’da TBMM, A. Kabir ve Cumhurbaskanligi Külliyesini ziyaret etti.

Çanli Muhtar Esleri Ankara'da
Çan ilçesine bagli köylerin muhtar eslerinden olusan bir heyet, Ankara’da TBMM’yi ziyaret etti. AK Parti Grup Toplantisina katilarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasini dinleyen heyet, daha sonra meclisi gezdi. AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, heyete Meclisin isleyisi hakkinda bilgiler verdi. Grup Salonlari, iktidar ve muhalefet kulisleri, Genel Kurul Salonu ve 15 Temmuz Müzesi gibi alanlari gezen heyet, daha sonra AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu ile birlikte A.Kabir ve Cumhurbaskanligi Külliyesi Millet Kütüphanesini ziyaret etti. Grup toplantisi sonrasi hemserilerine seslenen Turan, AK Parti’nin muhtarlarla, teskilatlarla birlikte güçlü oldugunu söyleyerek, “Bizi kiymetli kilan en güzel is, en küçük yerdeki hastayi, dertliyi, sikintiliyi bulmak ve görmek. Muhtarlarimiz bize sikintilari söyledikleri zaman ilgililerimiz gidiyor, kendimiz gidiyoruz, yardimci olmaya çalisiyoruz. Biz hep birlikte kiymetliyiz. Tüm teskilatlarla ve muhtarlarla iyi bir diyalogumuz var. Hangi muhtarimizdan yasli, dertli, engelli hemsehrimizin sorunu geliyorsa ilgileniyoruz. Eger sikintilari söylemezlerse vebal onlarin, yapmazsak da bizim. Muhtarlarimizin bize iletmedigi sikintisi olan bir hemsehrimiz olursa, sizlerden istirhamimiz siz iletin. Hamdolsun 21 yildan beri iktidardayiz. Hemsehrilerimizle, milletimizle bir aradayiz. Çanakkale’mizde meydani tas olmayan köy kalmadi. Simdi muhtarlarimiz mezarlik yolunu da yapalim, köy içindeki yollari da yapalim diyorlar. Söz konusu hemsehrilerimiz oldugunda daima destek olmaya gayret ediyoruz.” diye konustu.

Çanakkale’den misafirleri mecliste agirlamaktan büyük keyif duyduklarini söyleyen Iskenderoglu, “Bugün Il Baskanimiz Naim Makas, Kadin Kollari Baskanimiz Özlem Karadayi, Gençlik Kollari Baskanimiz Alperen Uysal, Ayvacik ve Bozcaada teskilatlarimiz ile birlikte Çanli muhtarlarimizin eslerini de meclisimizde agirladik. Grup Baskanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte hemsehrilerimizi Ankara’da agirlamaktan büyük keyif aliyoruz. Teskilatlarimizin yani sira muhtar eslerinin burada olmasi çok kiymetli. Muhtarlarimiz, gerek Cumhurbaskanimizin davetiyle gerekse köylerinde, mahallelerinde yapilan yatirimlar için sik sik Ankara’ya geliyorlar. Istedik ki, kiymetli esleri de burayi görsün. Bugün de yine hep birlikte keyifli bir gün geçirdik. Misafirlerimiz hem sayin Cumhurbaskanimizla bir araya geldiler, meclisimizi gezdiler. Ardindan birlikte A.Kabir’i ziyaret ettik. Cumhurbaskanligi Külliyesinde Millet kütüphanesini gördük. Bu organizasyonu farkli ilçelerimiz için de tekrar edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA