Tarak Gemisi Çalismalara Basladi

Zonguldak’in Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, Alapli Balikçi Barinagindaki dip kumlanmasini temizleme çalismalarini inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

Tarak Gemisi Çalismalara Basladi
Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nca gönderilen tarak gemisinin Alapli Balikçi Barinagi agzi ve barinak içi dip kumlanmasini temizleme çalismalarini bir süre takip eden Kaymakam Yilmaz, yetkililerden de konuyla ilgili bilgi aldi.

Talep üzerine Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun talimatiyla gönderilen tarak gemisini de ziyaret eden Yilmaz, barinak agzi ve barinak içi dip kumlanmasini temizleme çalismalarinin iki ay sürmesinin beklendigini bildirdi.

Barinak agzi ve barinak içinden yaklasik 45 bin metreküp kum temizligi yapilmasinin planlandigini aktaran Kaymakam Yilmaz, "Çikarilan bu kumlar, denizin iç kesimlerinde belirlenen koordinatlardaki alanlara dökülecek. Temizlik çalismasinin yaklasik iki ay sürmesi planlaniyor. Temizlik çalismalari bittiginde, balikçi teknelerinin barinaga giris çikislarinda herhangi bir sorun yasanmayacak" ifadelerini kullandi.

Yerel ve disaridan gelen balikçi teknelerinin barinaga rahatlikla giris çikis yapabilecegini anlatan Kaymakam Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Barinak agzi ve barinak içinin temizlenmesiyle birlikte, küçük teknelerin yani sira daha büyük hacimli balikçi tekneleri ve girgirlar da barinaga giris çikis yaparak, balik ve diger deniz ürünlerini kiyiya ulastirip nakliye yapabilecekler. Bu ilçe ekonomimize de canlilik ve katma deger kazandiracak. Ilçemizin talebini karsilayan Ulastirma Bakanimiz Adil Karaismailoglu ve bu hizmette emegi geçenlere ilçemizdeki balikçi esnafimiz ve halkimiz adina tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum. Bu hizmetin balikçi esnafimiza bol kazanç getirmesini ve hayirli olmasini diliyorum."
Kaynak: İHA