Sivas'ta Matematik Seferberligi

Sivas’ta baslatilan matematik seferberligiyle ögrencilere matematigin sevdirilmesi amaçlaniyor.

Sivas'ta Matematik Seferberligi
Millî Egitim Bakanligi tarafindan "Her Yerde Matematik" anlayisiyla baslatilan Matematik Seferberligi çerçevesinde Sivas Valiligi Sivas Il Millî Egitim Müdürlügü koordinesinde devam eden HEDEF Projesi ‘Sivas Matematik Seferberligi’ faaliyetleri devam ediyor.

Milli Egitim Bakanliginin baslatmis oldugu matematik seferberligini HEDEF projesi basliklarina alarak ‘Her Yerde Matematik’ anlayisi ile il merkez ve tüm ilçelerde okullar bünyesinde matematik koridorlari, geri dönüsüm malzemelerinden matematik materyalleri olusturuldu. Okullarda ögrenciler arasinda matematik materyal gelistirme yarismasi düzenledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Egitim Fakültesi ile isbirligi ile ögretmenlere yönelik egitimde matematikte yeni yaklasimlar ve matematik okuryazarligi egitimleri plandi.

Cumhuriyet Üniversitesi Egitim Fakültesi ile isbirligi dâhilinde e-twinning egitimleri çerçevesinde sinif ögretmenleri, ilkögretim matematik ögretmenleri ve rehber ögretmenlere yönelik diskalkuli (matematik Ögrenme güçlülügü) olan çocuklarin egitimine yönelik çevrimiçi egitim verilerek, diskalkuli ile ilgili talep eden ögretmenlerimize hizmet içi egitimler düzenlendi.

Ögretmenlere yönelik STEM egitimleri verilerek, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik alanlarin iç içe geçerek kullanildigi, müfredatlar arasi bir yaklasim benimsenmis, bu egitimler ile ögrencilerin fen ve matematik dersinde ögrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanmasinin saglanmasi amaçlandi.

Proje çerçevesinde, Sivas Belediyesi isbirligi ile okul bahçelerine matematik oyun alanlari çizimi yapilmasina yönelik planlama yapildi. Sivas Belediyesince hizmete açilacak olan Heyecan Merkezinde Matematik Atölyesi Kurulumu yapilmasina yönelik planlama yapilarak dezavantajli ögrencilerin de matematik ögrenimlerini oyun ortaminda ögrenmeleri amaçlandi. Orman Il Müdürlügü isbirligi ile matematik sembollerinden olusan Matematik Ormani olusturma ile ilgili çalismalar baslatildi. Kültür Turizm Il Müdürlügü isbirligi ile Sems-i Sivas-i Halk Kütüphanesinde bulunan Matematik Atölyesinin planlama dâhilinde ziyaret edilerek oyun, etkinlikler yapilmasi planlandi. Sivas Millî Egitim Müdürlügü koordinesinde Olgunlasma Enstitüsünce yürütülen çalismalarda, “Sanatla Uygulamali Matematik” temasi ile ögrenciler matematigin sanatla bulusmasini deneyimlerken “Günlük Yasam Becerileri” temasi ile de matematigin günlük yasamdaki yerini ve önemini ögreniyor ve matematik sevgisi kazanmalari amaçlaniyor. Matematik seferberligi çerçevesinde hayatin her alaninda matematigin kullanimina yönelik okul disi ögrenme ortamlarinda ögrencilerin matematik ögrenmelerinin pekismesi saglanmaktadir.

Ögrenciler Matematik Dersini Sevecek

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, okullarda baslatilan matematik seferberligi sayesinde ögrencilerin matematigi daha çok sevecegini söyledi.

Vali Simsek; “Milli Egitim Bakanliginca baslatilan Matematik Seferberligine yönelik yenilikçi yaklasimlar egitim ögretimin tüm kademelerinde yayginlastirilarak matematigin korkulan bir ders olmadigi algisi olusturmak amaçlaniyor. Matematik Seferberligi ile hayatin her alaninda, tüm mesleklerde matematigin isin ve hayatin bir parçasi oldugu uygulamali ögretim yaklasimlariyla ögrencilerimize ögretilecektir. Ögrencilerin oyun ortamlarinda matematik ögrenimin gerçeklestigi, okul iklimi olusturmaya katki sunan çalismalar, yeni yaklasim ve heyecanla devam edecek.” dedi.

Kaynak: İHA