Pazarcilara Terazi Denetimi

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, belediye bünyesinde kurduklari ‘Ölçü Ayar Denetim Birimi’ ile tüm semt pazarlarda denetimler yaptiklarini söyledi.

Pazarcilara Terazi Denetimi
Ilkadim Belediyesi zabita ekipleri, fahis fiyatin önüne geçmek için semt pazari tezgahlarindaki ürünlerin etiketlerini denetleyip, kendi tarti agirliklariyla terazileri kontrol etti. Ilkadim ilçe sinirlari içinde meslek odalarina bagli isyerlerine yönelik denetimlerini titizlikle sürdüren Ilkadim Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri semt pazarindaki pazarci esnafina yönelik terazi aletlerinin muayenesi ve damgasi konusunda denetimlerde bulundu. Kazimkarabekir Mahallesi Santral Pazari’nda yapilan denetimlerde esnafin iki yilda bir yapmakla zorunlu oldugu muayene ve damga islemlerinin artik semt pazarlarinda kurulan Ilkadim Belediyesi Ölçü Ayar Denetim Birimi tarafindan pazarci esnafinin bir yere gitmeden bulunduklari yerde yapilacagini anlatan ekipler, pazar tezgahlarinda bulunan dijital tarti ve terazilerin dogru tartim yapip yapmadigi denetledi. Çok sayida pazar tezgahinda gerçeklestirilen denetimde tarti ve terazilerin dogru tartim yaptigi gözlendi. Gün boyu devam eden ölçü aletleri denetimi sebze ve meyve kismindaki bütün pazarci esnafina uygulandi.

“Esnafimizin duyarli olmasini istiyoruz”

Pazarci esnafina yönelik bilgilendirme ve uyari denetimlerin devam ettigini belirten Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Büyüksehir Belediyemiz bünyesinde kontrolleri yapilan pazar esnafimizin terazi bandrol ve muayene islemlerini bünyemizde kurdugumuz ‘Ölçü Ayar Denetim Birimimiz’ ile tüm semt pazarlarimizda denetimler yapacagiz. Ölçü tarti aletlerinin iki yilda bir muayenelerinin olmasi gerekiyor. Bunun için zabita ekiplerimiz pazarci esnafimizin herhangi bir cezai islemlerle karsi karsiya kalmamasi için yerinde denetim ve kontrollerini gerçeklestirecek. Suan için pazarci esnafimizi bilgilendiriyoruz, esnafimizin bu konuyu önemsemesini istiyoruz. Cezai sartlarin agir oldugu terazi bakimlari ve ölçü ayarlari konusunda esnafimizin duyarli olmasi gerekiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA