Nigde'de 'Matematik Seferberligi'

Milli Egitim Bakanligi tarafindan TÜBITAK ve üniversiteler is birliginde yürütülmek üzere baslatilan Matematik Seferberligi, Nigde’de de devam ediyor.

Nigde'de 'Matematik Seferberligi'
Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Yasar, “Milli Egitim Bakanligimizca baslatilan ve TÜBITAK ile üniversitelerimizin is birliginde yürütülen Matematik Seferberligi projesi çerçevesinde ilimizde de çalismalar devam etmektedir. Yeni yaklasimlarla matematigin soyut bir ders olmaktan çikarilmasi, matematigin günlük yasam becerilerine uyarlanarak kalici ve severek ögrenmenin saglanmasi ve ögrencilere bilgi okuryazarligi ögretilerek daha çok üretmelerinin saglanmasi amaçlanmaktadir. Matematigin sadece yetenekli ögrencilerin üstesinden gelebilecegi zorlu bir ders olmaktan çikip, tüm ögrencilerin keyifle, günlük yasamla bagdastirilabildikleri keyifli bir ders haline getirilmesi amaçlanmaktadir. Ayrica 21. yüzyil becerilerine matematik derslerinde yer verilmesi ile soyut bilgilerin ögrencilerin gerçek hayatta kullanabilecegi bilgilere dönüstürülmesi de amaçlar arasinda bulunmaktadir. Ilimizde 28 Haziran 2022 tarihinde sinif ögretmenleri, ilkögretim matematik ögretmenleri ve lise matematik ögretmenlerimizin katilimlariyla bir çalistay gerçeklestirdik. Ilimizde yapilabilecek çalismalar konusunda katilimci ögretmenlerimize önemli bilgiler verildi.

Katilimci ögretmenler il bazinda yapilabilecek çalismalari aralarinda tartisarak yeni fikirler ürettiler. Ben ilimiz adina tüm bu çalismalarda emegi geçen ögretmenlerimize ve Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesinin kiymetli akademisyenlerine tesekkürlerimi sunuyor, projenin hayirlara vesile olmasini niyaz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA