Matematik Seferberligi Artarak Devam Ediyor

DÜZCE – Milli Egitim Bakanligi tarafindan ‘Her yerde matematik’ anlayisi ile baslatilan Matematik seferberligi, Düzce’de artarak devam ediyor.

Matematik Seferberligi Artarak Devam Ediyor
Milli Egitim Bakanligi tarafindan her yerde matematik anlayisiyla hazirlanan, matematik dersinin ögrenimini günlük yasam becerilerine uyarlayarak, hem kolaylastirmak hem de ögrencilerin bu dersi, küçük yastan itibaren sevmelerini saglamak amaciyla Temmuz 2022’de baslatilan Matematik seferberliginin tanitim faaliyetleri Düzce’de devam ediyor.

Bu çerçevede Milli Egitim Müdürü Tamer Kirbaç koordinesinde, Strateji Gelistirme Hizmetleri Sube Müdürü Yasar Bilir baskanliginda ve proje koordinatörlerinin de katilimlariyla matematik alaninda projeler hazirlandi. Projeyle ilgili ögretmenlerin katilimlariyla uzaktan egitim yoluyla bilgilendirme faaliyetleri ve yüz yüze egitim çalistaylari düzenlendi.

Düzce Üniversitesi ile imzalanan isbirligi projesi çerçevesinde matematik alaninda yapilan yüksek lisans ve doktora tezleri, Düzce ögretmenleri ile bulusturuldu ve uygulamaya yönelik yeni stratejiler belirlendi.

Matematik seferberligi çerçevesinde ögretmen ve ögrenciler için yeni bir kaynak olusturmak amaciyla hazirlanan ve erisime açilan Matematik Dijital Egitim Platformunun ögretmenlere tanitimi yapildi. Ögrenciler için ögretim programina bagli olmadan matematigin günlük hayattaki yerini; animasyonlar, videolar, etkilesimli içeriklerle sunmayi ve matematigi kesfetme süreçlerini desteklemeyi amaçlayan konu özetleri ve konu anlatim videolariyla sinif içi ögrenme süreçlerini de destekliyor.

Matematik seferberligi çerçevesinde, ögrencilere matematigi sevdirmek ve derse olan ilgiyi arttirmak adina ögretmenler, Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen egitim çalistayinda ve çevrim içi seminerlerde edindikleri bilgi ve becerileri siniflarinda ögrencileri ile uygulamaya basladi.

Kaynak: İHA