Kusadasi Adabahçe'de Kis Hasadi Basladi

Kusadasi Belediyesi tarafindan kentteki tarimsal üretimi gelistirmek ve tüketicilerin saglikli gidaya aracisiz ulasmasini saglamak amaciyla yasama geçirilen Adabahçe’de kis hasadi sürüyor. Yetistirilen karnabahar, brokoli, lahana, marul, havuç, ispanak, turp gibi kis sebzeleri AdaMarket Ekspres araci ve Halk Ada Market magazasinda uygun fiyata satisa sunulurken ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarina da ulastiriliyor.

Kusadasi Adabahçe'de Kis Hasadi Basladi


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in öncülügünde 2020 yilinin Haziran ayinda “Topraga Saril, Üretime Katil” sloganiyla yasama geçirilen Adabahçe, kente bereket katmaya devam ediyor. Kusadasi Belediyesi’ne ait Degirmendere Mahallesi Igdecik mevkisinde bulunan 21 dönümlük arazinin 10 dönümü üzerinde kurulan ve 2022 yilinda toplam 12 bin 961 kilogram mahsulün elde edildigi Adabahçe’de kis hasadi basladi.

Ekim ayinda toprakla bulusturulan karnabahar, brokoli, lahana, marul, roka, havuç, ispanak, turp ve baklalar Kusadasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan günlük olarak toplanarak uygun fiyata Kusadalilara ulastiriliyor.

Adabahçe’de Kasim ayi sonunda baslayan kis hasadi Mart ayina kadar sürecek

Adabahçe projesinin bir diger ayagi olan AdaMarket Ekspres araçlari ise Adabahçe’den elde edilen ürünler ile evlerde üretilen tarhana, eriste, reçel gibi temel gida maddelerini Kusadalilarin ayagina götürmeye devam ediyor. Saglikli ve ekonomik gida ürünlerinin halka aracisiz ulasmasini saglayan ve önceden belirlenen program dâhilinde her gün farkli mahallelerde hizmet veren AdaMarket Ekspres araci büyük ilgi görüyor. Adabahçe’den elde edilen ürünler, AdaMarket karavani ve Halk Ada Market magazasinda da satisa sunuluyor. Ürünler, Kusadasi Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine de ulastiriliyor.
Kaynak: İHA