Ergene'deki Okul Kütüphaneleri Zenginlesiyor

Tekirdag’in Ergene ilçesinde egitim-ögretim veren kurumlarin kütüphaneleri zenginlestiriliyor.

Ergene'deki Okul Kütüphaneleri Zenginlesiyor
Milli Egitim Bakanligi tarafindan 2021 yilinda baslatilan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi çerçevesinde Ergene’deki okullarda bulunan kütüphane sayisinin 17’den 38’e çikarildi. Proje ardindan simdi de kütüphanelerin kitap varligini artirmak için çalismalar baslatildi.

Ergene’deki okullarin kütüphanelerindeki kitap varligini artirmak üzere yeni bir uygulama baslatan Ergene ilçe Milli Egitim Müdürlügü, ilçedeki hayirsever is adamlari, sivil toplum kuruluslari ve ögrenci velileri is birligiyle, 2022 yili basinda 23 bin olan okul kütüphanelerindeki kitap varligini 64 bine ulastirdi. Uygulamada Ergene Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Parilti, Büyüksehir Belediyesi Cumhuriyet Ilkokulu, Yildirim Beyazit Han Ortaokulu ve Ahmet Riza Isbilen Ilkokuluna hayirsever is adamlari tarafindan bagislanan kitaplari teslim ederek, okul müdürlerine de ögrencilerin okul kütüphanelerinde geçirdikleri sürelerin artirilmasi hususunda tavsiyelerde bulundu.

Ziyaretler sirasinda Yildirim Beyazit Han Ortaokulu bünyesinde hizmet verecek olan e-sinav merkezinin hazirliklarini da yerinde inceleyen Parilti, çalismalar hakkinda Okul Müdürü Volkan Münüklü’den bilgi aldi.
Kaynak: İHA