Emet Kebabi Tescillendi

Emet kebabi Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenerek cografi isaret belgesi aldi.

Emet Kebabi Tescillendi
Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, belediye olarak patent basvurusu yaptiklari Emet kebabinin tescillenerek cografi isaret belgesi aldigini açikladi.

Baskan Dogan, konuyla ilgili yaptigi açiklamada,” Basta Kütahya bölgemiz olmak üzere, her yil ülkemizin dört bir yanindan ilçemize ve termal tesislerimize gelen misafirlerimiz Emet pidesini, kebabini, eksi mayali ekmegini agiz tadiyla tüketmektedirler. Bunun yani sira, gerek otobüslerle, gerek kargoyla, Emet ekmegi, Emet keçi peyniri, dondurulmus Emet pidesi Türkiye’nin dört bir yanina gönderilmektedir. Bizlerde Emet Belediyesi olarak ilçemizin ismi ile özdeslesmis yöresel lezzetlerimizin hak ettigi degeri bulmasi ve bize has oldugunun tescillenmesi adina çalismalar yapiyoruz. Emet pidemizin cografi isretinin alinmasinin ardindan meshur Emet kebabimizda, Türk Patent ve Marka Kurumu’nca tescillenerek cografi isaret belgesi almistir. Ilçemize hayirli olsun “dedi.



“Emet Kebabi”

Yaklasik 100 yillik bir geçmise sahip Emet kebabi, Kütahya’nin Emet ilçesi yaylalarinda dogal ortamlarda yetisen ve 2 yasini doldurmamis erkeç adi verilen kisirlastirilmis 18-40 kilogram arasinda erkek keçilerin odun atesiyle tas firinlarda pisirilmesiyle elde edilen geleneksel bir lezzet.
Kaynak: İHA