BODER Ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nden MESEM'e 1 Yil Uzatma

Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile Bodrum Otelciler Dernegi(BODER) arasinda Mesleki Egitim Uygulama Programi faaliyetlerini gelistirme is birligi protokolü 1 yil daha uzatildi.

BODER Ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü'nden MESEM'e 1 Yil Uzatma


Mesleki Egitim Merkezi(MESEM) Uygulama programina kayitlarinin yapilarak çalistiklari meslek alaninda kalfalik-ustalik belgesi ve lise diplomasi almalari saglanmaya devam edilecek. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile BODER arasinda ilki geçen yil imzalanan protokol, atilan imzayla bir yil daha uzatildi. Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürlügünde gerçeklesen imza törenine Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürü Bülent Aldal, Bodrum Otelciler Dernegi (BODER) Baskani Ömer Faruk Dengiz ile Baskan Yardimcisi Salih Gürhan Gider, Genel Sekreter Yigit Girgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dagoglu katildi.



Is Birligi Protokolü ile Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli Mesleki Egitim Uygulama programi uygulayan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ve Bodrum Mesleki Egitim Merkezi’nde, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ile Yiyecek Içecek Hizmetleri Alanlarinda Mesleki Egitim Uygulama programina kayitli ögrencilerin sayisinin arttirilmasi, egitim kalitesinin yükseltilmesi ve Mesleki Egitim Uygulama ögrencilerinin mesleki becerilerini gelistirmek amaciyla yeni egitim ortamlarinin hazirlanmasi saglanarak, ögrencileri is hayatina hazirlamak, sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli is gücü ihtiyacini karsilamak ve istihdama katki saglamak amaçlaniyor.

Is birligi protokolü sayesinde ortaokul mezunu veya lise düzeyinde herhangi bir siniftan ayrilmis kisilere, hem egitimlerine devam edip hem de fiilen is hayatinin içinde olacaklari sekilde kariyer edinme firsati sunuluyor.

Geçen yil imzalanan protokol ile 313 ögrenci egitim görürken, bu yilki protokol ile toplam 1017 ögrencinin egitim alacagi bildirildi.

Kaynak: İHA