Bitlis'te 'Matematik Seferberligi' Baslatildi

Milli Egitim Bakanliginca baslatilan “Matematik Seferberligi” projesi ile Bitlis Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan matematik ögretmenlerine yönelik farkindalik egitimi verildi.

Bitlis'te 'Matematik Seferberligi' Baslatildi
MillI Egitim Bakanligi, TÜBITAK ve üniversiteler isbirliginde “Her Yerde Matematik” anlayisiyla matematik dersinin ögrenimini günlük yasam becerilerine uyarlayarak hem kolaylastirmak hem de ögrencilerin bu dersi küçük yastan itibaren sevmelerini saglamak amaciyla baslatilan “Matematik Seferberligi” çerçevesinde Bitlis Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Tatvan ilçesinde farkindalik egitimi verildi.

Bitlis Il Milli Egitim Müdürlügü; merkez, ilçe ve köylerde okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde egitim gören ögrencilere yönelik matematik dersinin ögrenimini kolaylastirmak ve sevdirmek amaciyla il ve ilçelerde görev yapan matematik ögretmenleri ile harekete geçti. Tatvan ilçesinde görev yapan yaklasik 200 matematik ögretmeninin katildigi toplanti, Bitlis Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’in yaptigi açilis konusmasi ile basladi.

Korkmaz, yapilan egitimin önemine deginerek, “Mesleki egitimde dünya ile rekabet edebilecek is deneyimine sahip, nitelikli insan yetistirme anlaminda çok büyük bir basari elde ettik. Ögretmenin kisisel gelisimi üzerine egitimlerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de ‘Matematik Seferberligi’ egitimiydi. Biz bunu çok önemsiyoruz. Insanin dogusundan ölümüne kadar matematikle baslayip matematik ile biten bir hayat var. Matematik insanoglunun hayatinin her yerinde oldugu için biz ögretmen arkadaslarimiz ile bunu ögrencilere hissettirmeye ve matematiksiz bir hayatin olmayacagini bunu müfredat ile birlestirip bir farkindalik egitimi verdik. Bundan sonra çalistay yapacagiz. Matematik Seferberligi çalismamiz ilçelerimizdeki tüm matematik ögretmenlerine yönelik devam ediyor. Bugün 4’üncü ilçemiz oldu. Persembe günü bunu bitirip daha sonra subat ayinda tatil dönüsü arkadaslarimiz ile çalistay düzenleyecegiz. Salon tika basa doluydu ve verimli bir toplanti oldu. Bitlis’te bin 100’e yakin ögretmenimizin bu toplantilara katilacagini düsünüyoruz” dedi.

Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü konferans salonunda yapilan konusmalarin ardindan matematik ögrenimini kolaylastirmak ve sevdirmek için matematik atölyeleri, materyal gelistirme, ögretmen egitimi, dijital platform gibi birçok alanda tanitim gerçeklestirildi.

Ardindan ögretmenler tarafindan yapilan örnek çalismalar anlatilarak farkindalik olusturuldu. Program, ögretmenler tarafindan sorulan soru ve cevaplarin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA