Bayburt'ta Matematik Seferberligi

Milli Egitim Bakanliginin baslattigi “Matematik Seferberligi” ile Bayburt’ta Il Milli Egitim Müdürlügü ve Bayburt Üniversitesi arasindaki ortak çalismalar sürerken Bayburt Fen Lisesi ögrencileri matematik ders saatlerini Egitim Fakültesi bünyesindeki matematik atölyesinde geçirdi.

Bayburt'ta Matematik Seferberligi
Il Milli Egitim Müdürlügü ve Bayburt Üniversitesi arasinda imzalanan ’Matematik Seferberligi’ protokolü ile baslayan süreç çesitli zamanlarda yapilan toplantilar, seminerler ve çalistaylarla devam ederken yine bu çerçevede Bayburt Üniversitesi Egitim Fakültesi bünyesinde yer alan matematik atölyesi belli bir planlama dogrultusunda ögrenciler tarafindan ziyaret ediliyor. Bayburt Fen Lisesi 12. sinif ögrencileri, ögretmenlerinin rehberliginde Egitim Fakültesini ziyaret ederek matematik dersini atölyede islediler. Ögrenciler, bir taraftan farkli ve zenginlestirilmis ortamlarda ders islemenin mutlulugunu yasarken bir taraftan da üniversite havasini solumanin heyecanini yasadilar.

Bayburt Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Sube Müdürü Dursun Yesil ile birlikte ögrencilerin atölye çalismalarini yerinde takip ederek ögrencilerle matematik dersi ve üniversite sinavlari hakkinda sohbet etti. Milli Egitim Bakanligi ve üniversiteler is birliginde matematik dersinin ögrenimini günlük yasam becerilerine uyarlayarak hem kolaylastirmak hem de ögrencilerin bu dersi küçük yastan itibaren sevmelerini saglamak amaciyla baslatilan Matematik Seferberligi ve Bayburt’ta yürüttükleri çalismalarla ilgili açiklamalarda bulundu: “Bakanligimizin baslattigi Matematik Seferberligi ilimizdeki faaliyetlerimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Bu çerçevede Bayburt Üniversitesi ile protokol imzaladik. Yapilan toplantilar ve seminerlerle birbirlerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalari için ögretmenlerimizi, üniversitedeki ögretim üyeleriyle bulusturduk. Valimizin tesrifleriyle geçtigimiz günlerde Matematik Ögretimini Gelistirme Çalistayi düzenledik. Üniversitenin imkânlarindan yararlanmalari için ögrencilerimizi okullarimizin ve ögretmenlerimizin marifetiyle zaman zaman kültür merkezi, spor tesisleri, atölyeler ve dersliklere getiriyoruz. Bugün de Fen Lisesi 12. sinif ögrencilerimizle matematik atölyesindeyiz. Ögrencilerimizin farkli ve böylesine zengin bir ortamda ders islemlerini ve matematigi daha çok sevmelerini saglamak için buradayiz. Muradimiz matematik dersini ögrencilerimize daha çok sevdirebilmek ve bu alanda güzel hikâyeler yazabilmektir"

Güney, Milli Egitim Bakanligi tarafindan kurulan Matematik Dijital Egitim Platformu https://matematik.eba.gov.tr/ adresini ögrenci ve ögretmenlere kullanmalarini tavsiye etti.
Kaynak: İHA