Amasra Maden Kazasini Arastirma Komisyonu Zonguldak'ta Madene Indi

Bartin’in Amasra ilçesinde meydana gelen ve 42 maden isçisinin hayatini kaybettigi maden faciasi sonrasi olusturulan komisyon, Zonguldak’a geldi. TTK’ya ait Karadon Müessese Müdürlügü’nde yerin-410 metre altina inen heyet, incelemeler sonrasi açiklamalarda bulunacak. Ziyaret öncesi gazetecilere konusan Komisyon Baskani Taner Yildiz, "Birçok unsur dikkatle irdeleniyor" diye konustu.

Amasra Maden Kazasini Arastirma Komisyonu Zonguldak'ta Madene Indi
14 Ekim 2022 Cuma günü TTK Amasra Müessese Müdürlügünde meydana gelen grizu patlamasi sonucu 42 maden isçisi yasamini yitirirken TBMM Genel Kurulu’nda maden kazasiyla ilgili Meclis Arastirma Komisyonu kurulmasi kabul edildi. 9 kez toplanan komisyon ilk saha ziyaretini olayin meydana geldigi TTK Amasra Müessese Müdürlügü’nde tamamladiktan sonra Zonguldak’a hareket etti.

Kilimli ilçesindeki TTK Karadon Müessese Müdürlügü’ne bagli Karadon Yeni Kuyu’ya gelen 19 kisilik heyet, yerin eksi 410 metre altina indi. Incelemelerden önce gazetecilere açiklamalarda bulunan Komisyon Baskani Taner Yildiz, "Bartin Amasra’daki maden kazasinin arastirilmasi ve ilgili alinacak önlemlerle alakali çalismalarimizi iki buçuk ay önce baslatmistik. Hemen 14 Ekim’deki o elim kazada 42 maden sehidimizi bir kez daha rahmetle aniyoruz. Su anda yarali bulunan Çam Sakura Hastanesi’ndeki dört yaralimiza Allah’tan sifalar temenni ediyoruz. Bütün komisyon üyesi arkadaslarimizla beraber herhangi bir parti ayrimi gözetmeksizin bunun sebeplerine inmek ve önlemlerini almak bununla alakali raporu hazirlamak üzere su anda 19 milletvekilimiz ve 21 uzmanimiz yasama uzmanlarimizla beraber su anda buradayiz. Dün biliyorsunuz Amasra’da incelemelerimizi tamamlamistik. Taziyelerimizi de tamamladik. Bugün de burada Karadon Müessesemizde yaklasik eksi 400-460 kodunda incelemelerimize devam edecegiz. Raporumuzu da insallah bu ayin sonuna gelmeden bize taninan resmi süre içerisinde tamamlamis olacagiz. Herhangi bir teknik ister havalandirma ister bununla alakali herhangi bir personelin egitiminden tutun bir çok unsurlar dikkatle irdeleniyor. Gerek sivil toplum örgütlerinin gerek sendikalarin gerek özel ve kamu sektörünün Enerji Bakanligi, Çalisma Bakanligi gibi birçok bagli, ilgili ve iliskili kuruluslariyla beraber bunlar degerlendiriliyor. Insallah raporumuzu da bu ayin sonuna kadar tamamlamis olacagiz. Akademisyenlerimiz var. Bununla alakali tecrübeli uzman kadromuz var. Bütün partilerin ortak paydasinda komisyon çalismalarimi tamamlamis olacak. Asagidaki incelemelerimizden sonra kisaca kamuoyu ile bilgilerimizi paylasiriz" diye konustu.

Ardindan maskelerini takan heyet, maske egitimini aldiktan sonra maden ocagina indi. Heyetin ocak ziyaretinde incelemelerde ve degerlendirmelerde bulunmasinin ardindan açiklama yapmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA