AFAD Gönüllügünde Farkindalik Artiyor

Balikesir’de baslatilan Afet Hazirlik Projesi ile afetlere yönelik farkindalik her geçen gün artiyor.

AFAD Gönüllügünde Farkindalik Artiyor
Vali Hasan Sildak; AFAD Gönüllüsü olan ögretmenlerin afet farkindaliginin arttirilmasina katki saglamasi bakimindan Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu ile Altieylül Halk Egitim Merkezi Binalarinin girisine “Okulumuzda Destek AFAD Gönüllüsü Ögretmen Vardir” tabelalarini asti.

Vali Sildak iki kurumda gönüllü olan ögretmene belgelerini verdi.

Mehmet Akif Ersoy Ilkokulunda ayni zamanda Müdür Yardimcisi olan sinif ögretmeni Ayse Deniz ile Altieylül Halk Egitim Merkezinde biyoloji ögretmeni olan Aysegül Yildiz’a tesekkür eden Vali Sildik, AFAD gönüllüsü olarak ögrencilerine de örnek olan ögretmenlerin sayisinin artacagini kaydetti.

Vali Sildak, okullarda ve tüm kurumlarda AFAD gönüllüsü sayisinin artacagina dikkat çekti. Afet hazirliklari ve afet sonrasina iliskin müdahalelerin sistematik olarak iyilestirilmesinin Türkiye’de son dönemdeki en büyük atilimlardan biri oldugunu ifade eden Sildak, "Topluma faydali olmak için fiziksel gücün yaninda, bilgi, birikim ve kabiliyetler de önemli. AFAD gönüllüleri afet öncesi, sirasi ve sonrasinda önemli katki saglayacaklar" dedi.

Kaynak: İHA