Adalet Bakani Bozdag, Somalili Mevkidasi Ali Ile Görüstü

Adalet Bakani Bekir Bozdag, Somali Adalet ve Anayasa Bakani Hassan Moallin Mohamud Sheikh Ali ile bir araya geldi.

Adalet Bakani Bozdag, Somalili Mevkidasi Ali Ile Görüstü


Bakan Bozdag, mevkidasi Ali ve beraberindeki heyetle Adalet Bakanliginda görüstü. Görüsmenin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Bozdag, Somali’nin terörle mücadele konusundaki tutumu nedeniyle mevkidasina tesekkür etti. FETÖ terör örgütünün Somali’deki faaliyetlerinin sonlandirildigini belirten Bakan Bozdag, “FETÖ terör örgütünün Somali’deki faaliyetlerini sonlandirdilar ve oradaki okullarini bir vakfa devrettiler. Bu açidan da kendilerine terörle mücadelemize verdikleri destekten dolayi ayrica tesekkür ettim. Bundan sonraki süreçte de FETÖ dahil, terörle mücadele konusunda is birligimizin, dayanismamizin güçlenerek devam edecegini kendilerine ifade ettik. Ben tekrar Sayin Bakan’a ülkemizi ziyaretlerinden dolayi memnun oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Insallah bunun devamini Somali’de tamamlayacagiz” diye konustu.



“Hukuk ve adalet konusunda yeni anlasmalar imzalayacagiz”

Somali ile Türkiye arasinda hukuk ve adalet konusunda yeni anlasmalar imzalanacagini belirten Bakan Bozdag, “Insallah bundan sonraki süreçlerde isbirligimizi gelistirecegiz ve dayanismamizi daha güçlü hale getirecegiz. Türkiye’nin tecrübesi ve birikiminden Somali’nin adalet ve yargi hizmetlerinin üst düzeyde istifadesi için üzerimize düsen ne varsa bunlari yerine getirecegimizi Sayin Bakan’a da ifade ettik. Aramizda adli konularda is birligi ve yardimlasmayi düzenleyen ahdi temeli de gerçeklestirmek ve onu da hukuk içinde düzenleme konusunda çalismalarimiz son noktaya gelmis durumda. Önümüzdeki zaman içerisinde iki adalet bakani olarak bu anlasmalari imzalayarak ülkelerimiz arasinda adli is birligini, standardini ve hukuki temelini de güçlü bir hale getirmis olacagiz” dedi.



Bozdag, Somali’ye hakim-savci egitimi hususunda da destek vermeye hazir olduklarini da kaydetti.

Iki ülke arasindaki adli yardimlasma ve is birligi konusunun da ele alindigi görüsme sonrasinda konuk Bakan Ali de Ceza Infaz Kurumlari’ni da gezdiklerini ve infaz sistemiyle ilgili bilgi aldiklarini aktardi. Teknolojinin sistemlere uyarlanmasi ile ilgili de bilgi aldiklarini belirten Ali, “Iki ülke arasindaki tarihi iliskilerin öneminden ve ortak mirasimizin öneminden bahsettik ve bunlarin özellikle adalet alaninda nasil gelistiririz diye konustuk. Türkiye’nin, Somali’ye desteginden bahsettik. Özellikle güvenlik alaninda Türkiye’nin verdigi destekten bahsettik ve Sayin Erdogan’in 2011 senesinde Somali’ye yaptigi tarihi ziyaretten de bahsetme firsatimiz oldu. Bu ziyaretin bütün dünyanin gözünü nasil açtigini gösterdik, konustuk ve bundan dolayi da sonsuz mütesekkir oldugumuzu belirttik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA