Van'in Ilk Dijital Oyun Tasarim Atölyesi Yusuf Gökçenay BILSEM'de Kuruldu

Van’in ilk dijital oyun tasarimi atölyesi Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezinde (BILSEM) kuruldu.

Van'in Ilk Dijital Oyun Tasarim Atölyesi Yusuf Gökçenay BILSEM'de Kuruldu
2013 yilinda hizmete açilan ve içerisinde yüzlerce çocugun egitim aldigi Yusuf Gökçenay BILSEM’de, Van’in ilk ve tek dijital oyun tasarim atölyesi kuruldu. Milli Egitim Bakanligi destegiyle kurulan atölyenin her türlü oyunu üretmeye elverisli oldugunu belirten Yusuf Gökçenay BILSEM Müdürü Refik Bayram, “Ilimizin ilk ve çok özel atölyesi durumunda olan dijital tasarim atölyemiz, her türlü dijital oyun üretmeye elverisli durumunda. Atölyeyle ilgili büyük hedefler belirledik. Tabi bu hedeflerimize ulasmak için ögretmenlerimizin yetistirilmesi gerektigini düsünerek, DAKA’ya teknik destek projeleri çerçevesinde hazirladigimiz projeyle basvuruda bulunduk. Çok sükür projemiz DAKA tarafindan desteklenmeye deger görüldü” dedi.

Proje çerçevesinde merkeze bagli ögretmenlerin yariyil tatillerinden feragat ederek egitime tabi tutuldugunu aktaran Bayram, “Ögretmenlerimiz bir hafta boyunca günde ortalama 14 saat egitim alarak atölyemizi kullanma yetkinligine sahip oldular. Ilgili ögretmenlerimizin destegiyle çalismalarimizi yayginlastirarak ilimize ve ülkemize büyük hizmetlerde bulunmak istiyoruz. Ben bu çerçevede projenin koordinatörleri Aziz Sahin ve Betül Duran basta olmak üzere egitimleri veren Harun Çelik’e, egitim alan ögretmenlere ve bu büyük projemizi destekleyerek, uygulama firsatin sunan DAKA’ya tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yusuf Gökçenay BILSEM’de Van’in ilk ve tek dijital oyun tasarim merkezinin kurulmasinin kendilerini memnun ettigini ifade eden Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Baskani Yunus Gökçenay ise “Merkezde yaklasik 350 çocugumuz egitim aliyor. Belki de Türkiye, önümüzdeki yillarda bu çocuklarimizin bilgisinden ve emeginden yararlanacak. Türkiye’nin gelecegine yön verecek olan, Türkiye’de bilimsel arastirmalara imza atacak olan, belki sanat alaninda bir yerlere varacak olan çocuklarimiza, onlarin kisisel gelisimlerini saglamak, bilimsel çalismalarinin alt yapisini hazirlamak en büyük görevimizdir. Burasi bu gaye istikametinde kuruldu. Ben bu duygularla bu atölyenin kurulmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyor, atölyenin ögrencilerimize, ögretmenlerimize hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA