Kemer Belediyesi E- Devlete Baglaniyor

Kemer Belediyesi, belediye içindeki yenilenen otomasyon sistemiyle, vatandaslara daha hizli, güvenilir ve kaliteli hizmet vermeyi hedefliyor.

Kemer Belediyesi E- Devlete Baglaniyor
Kemer Belediyesi ile Saysis Bilgisayar Sistemleri Tic. Ltd. Sti. sirketi ile yapilan anlasma çerçevesinde kullanilan otomasyon sistemini yeniliyor. Starcities otomasyon sisteminin 2023 versiyonunun entegre edilmesinden sonra vatandasa daha kaliteli, hizli ve güvenilir hizmet verecek. Web tabanli bir sistem kurulmasi planlanan otomasyon sistemi, vatandasin belediyeye gitmeden tüm islerini halledebilmesini saglayacak. Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, belediyeye kurulacak olan sitemin 2023 versiyonu olacagini söyledi.



Yeni kurulan otomasyon sisteminin vatandasa da kolayliklar saglayacagina isaret eden Belediye Baskani Topaloglu, “Örnegin bir vatandas tapu müdürlügüne tasinmaz satisi, intikali, devri gibi islemler için gittigi zaman tasinmaz rayiç degeri için belediyeye gidip evrak almasina gerek kalmayacak. Tapu müdürlügü çalisanlari belediye sistemine girerek ilgili evraka kolayca erisebilecek” dedi.

"1-2 hafta içinde tamamlayacagiz"

Baskan Topaloglu, yeni kurulacak olan otomasyon sistemiyle Kemer halkina hem daha hizli ve kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklrini hem de belediye personelinin de is yükünü azaltacaklarina dikkat çekerek, “Ilerleyen günlerde de E-Devlet ile yapilacak olan protokolden sonra vatandaslar belediye hizmet binasina gelmesine gerek kalmadan E-Devlet üzerinden istedigi belgeye erisebilecek. Bu sayede vatandas sürekli git gel yapmamis olacak ve kagittan da tasarruf saglanmis olacak. Sistem su anda yüzde 80 civarinda kuruldu. 1-2 hafta içerisinde de tamamlamis olacagiz. Kemer Belediyesi’ne ve Kemer halkina hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA