Eksi 10 Derecede Halayli Asker Ugurlamasi

Erzincan’in Tercan ilçesinde soguk havaya aldiris etmeyen bir grup genç arkadaslarini halay çekerek askere ugurladi.

Eksi 10 Derecede Halayli Asker Ugurlamasi
Erzincan’in Tercan ilçesinde vatandaslar asker ugurlamak için, eksi 10 derecede soguk havaya aldiris etmeden saatlerce davul zurna esliginde halay çekip eglendi. Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan bir çok bölgede operasyonlar devam ederken, Erzincan’in Tercan ilçesinde merkez Kazim Karabekir Caddesinde vatandaslar askerligini yapacak olan Kadir Emre Sit ve Samet Birinci için ilçe merkezinde coskulu kutlama gerçeklestirdi. Hava sicakliginin sifirin altinda eksi 10 derece olarak ölçüldügü ilçede, arkadaslari, yakinlari ve mahalleden onlarca kisi askerleri yalniz birakmadi. Cadde ortasinda davul zurna esliginde halaylar çekerek vatandaslara unutulmaz anlar yasatti. Askerlerin arkadaslari askerleri havaya kaldirarak ‘En büyük asker bizim asker’ sloganlari atti.

‘Vatanimiza ve milletimize hayirli olsun’

Vatani görevini yerine getirmek için için oldukça heyecanli ve mutlu oldugunu söyleyen askerler Kadir Emre Sit, ve Samet Birinci arkadaslari ve yakinlarinin kendilerini yalniz birakmadigini ifade eden ederek, “Çok eglendik, askerlik eglencemizi yaptik, çok mutluyuz. Herkese selam olsun, vatanimiza ve milletimize hayirli olsun. Arkadaslarimiz bizleri yalniz birakmadi, hava sartlari ne olursa olsun biz Erzincan Tercan çocuguyuz. Soguk bize islemez.” dediler

Ugurlama törenine katilan asker arkadaslari ise böylesi mutlu bir günde arkadaslarimizin mutluluguna ortak olduklarini dile getirerek, soguk havaya ragmen arkadaslarini yalniz birakmadiklarini ve gelen herkese tesekkür ettiklerini söylediler.
Kaynak: İHA