Chughtai Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Adana’da, Pakistan halkinin kültürünü sanat etkinlikleriyle tanitmak amaciyla “Pakistan Türkiye Diplomatik Iliskilerinin 75. Yili” temasiyla Chughtai Sanat Ödülleri 2022 Sergi ve Ödül töreni düzenlendi.

Chughtai Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu
Adana Müzesinde gerçeklestirilen, Pakistan Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid’in de katidigi etkinlikte konusan Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Türkiye ve Pakistan arasindaki dostluk iliskisinin yüzyillar öncesine dayandigini vurguladi.

"Hem kadim bir geçmise dayali bir tarihi birligimiz hem de inanç birligimiz olan ve artik iki ayri bedende tek kalp etrafinda birlesmis iki ülke olarak Pakistan ve Türkiye’nin kardesligini, dostlugunu, samimiyetini, dayanismasini sözle ifade edebilmenin mümkün degil" diyen Vali Elban, söyle devam etti:

“Pakistan ile diplomatik iliskilerimizin 75. yil dönümü münasebetiyle düzenlenen resim yarismasi için gençlerimizin, yavrularimizin yaptigi resimleri görme ve inceleme sansi bulduk. Burada bizim kelimelere dökemedigimiz, kelimelerle ifade edemedigimiz o dostluk ve yakinlik duygularimizi yavrularimiz yüreklerinden gelen o temiz ve pak duygularla o kadar güzel ifade etmisler ki hakikaten gezerken biz çok etkilendik, ayni zamanda çok duygulandik. Bu sergide sunu gördük ki bizim gençlerimiz, çocuklarimiz bu dostlugu öylesine içlerine sindirmisler ki öyle benimsemisler ve ruhlarinda öyle yasatiyorlar ki resimleri birbirinden harika. Bunlari tuvallerine, firçalarinin ucuna çok güzel duygularla yansitmislar. Bu yarismaya katilan, her biri birbirinden güzel duygularini çok güzel yansitan tüm yavrularimizi, gençlerimizi tüm kalbimle kutluyorum, ayrica bu etkinligi organize eden, bu iste emegi geçen tüm arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyorum.”

Türkiye-Pakistan arasindaki bu dostluk, kardeslik, yakinlik ve samimiyetin kiyamete kadar devam edecegini ifade eden Vali Elban, “Ne zaman Türkiye’nin basi agrisa, bir sikintiya düsse hemen yani basimizda Pakistan’in o samimiyetini, dostluk ve kardesligini hep gördük. Biz de ne zaman Pakistan’in bir sikintiya düstügünü fark etsek hemen orada olmayi, o yakinligi, o samimiyeti göstermeye çalisiyoruz. Yani bizler iki ülke; iki ayri vücutta tek yürek olduk” dedi.

Vali Elban, yapilan bu serginin hem Türkiye’deki hem Pakistan’daki gençlerimizin kardeslik duygularinin gelismesine vesile olmasini dileyerek bu kardesligin daha da köklesip güçlenmesi temennisinde bulundu.

Yarismada dereceye giren ögrencilere ödülleri Vali Elban ve Pakistan Büyükelçisi Junaid tarafindan verildi.

Kaynak: İHA