Bitlis'te Tek Katli Evler Ve Arabalar Kara Gömüldü

Bitlis’te günlerdir etkisini arttirarak devam eden kar yagisindan dolayi tek katli evler, arabalar, otobüs duraklari, yön levhalari ve çocuk parklari adeta karda kayboldu.

Bitlis'te Tek Katli Evler Ve Arabalar Kara Gömüldü
Sehir genelinde hayati olumsuz yönde etkileyen kar yagisi nedeniyle 267 köy yolu ulasima kapandi. Üç gündür kar yagisinin etkisine giren Bitlis’te havalar da soguyunca çatilardaki buz sarkiklarinin boyu bir metreyi buldu.

Meteoroloji Müdürlügünden yapilan açiklamada, kar kalinliginin merkezde 52, yüksek kesimlerde ise yaklasik 72 santimetreye ulastigini duyurdu.

Il Özel Idaresi Yol ve Ulasim Hizmetleri Sube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan 267 köy yolunun açilmasi için ekiplerin çalismaya basladiklarini söyledi.

Kurtkan, kapali köy yollari için 10 ayri santiyede bulunan 60 is makinesi ve 80 personelle çalismalari araliksiz sürdürdüklerini ifade etti.

Bitlis Belediyesi de sehir merkezindeki mahalle yollarinda ve merdivenlerde mesai yaparak yollari açik tutmak için çalisti.

55 is makinesi ve 80 personelle çalismalarini yürüten belediye ekipleri, vatandaslarin sikinti yasamamasi için karla mücadeleye devam ediyor.

Bitlis’teki vatandaslar, kar yagisindan dolayi araç sahiplerinin biraz daha duyarli olmalari konusunda uyarilarda bulunarak, yanlis araç parkindan dolayi is makinelerinin yollari tam anlamiyla açamadiklarini söylediler.
Kaynak: İHA