Nemrut Buz Kesti

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasi’nin 2 bin 948 rakimli zirvesinde bulunan göller soguk havalarin etkisiyle donarken, kartpostallik görüntüler ortaya çikti.

Nemrut Buz Kesti
Mükemmeliyet ödülüne layik görülen ve her yil binlerce yerli ve yabanci turisti agirlayan Nemrut Kalderasi’nda günlerdir etkili olan soguk hava, dondurucu seviyelere ulasti. Tatvan ilçesinin dogal güzelliklere sahip turistik noktalarindan Nemrut Kalderasi’nin kendine hayran birakan göllerinden biri olan ve görüntüsü itibariyla kalbi andiran Kalp Gölü tamamen donarken, kis aylarinda bile su sicakligi 40 dereceyi bulan Iligöl’ün yüzeyinin büyük kismi da simdilerde soguk havanin etkisiyle buzla kaplandi.

Hava sicakliginin sifirin altinda 15 dereceye kadar düstügü bölgede göllerin yüzeyinde yaklasik 10 santimetre kalinliginda buz kütlesi olusurken, bulutlarin buza yansiyarak olusturdugu manzara ise hayran birakti. Ortaya çikan güzel manzara ise havadan görüntülendi.

Donan Kalp Gölü’nün güzelligini görmek için Nemrut Dagi’nin zirvesine çiktiklarini dile getiren Hakan Okay, "Arkadaslarla birlikte bugünü firsat bilip Nemrut Krater Dagi’nin zirvesine geldik. Burada daha öncesinde donan bir göl vardi. Kalp Gölü’nün muhtesem güzelligini görmeye geldik. Gerçekten de muazzam güzel bir görüntüye bürünmüs durumda. Yüzeyi tamamen donmus. Yazin aslinda girip yüzdügümüz bir alani su anda donmus vaziyette görmek de muhtesem keyif veriyor. Üzerinde yürüyoruz, kayiyoruz" dedi.

Donan gölün üzerinde fotograf çektiklerini söyleyen Mücahit Tarlan ise, "Bizler de arkadaslarla beraber buraya bu gölü ziyaret etmek, üzerinde kaymaya ve fotograf çekmeye geldik. Tabii bu vesileyle bizler burada doyasiya eglendik, birazdan da dönüs yapacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA