Matematik Egitimi Sanata Dönüstürüldü

Sivas’ta Tarihi Sükriye Özçali Konagi Matematik ve Sanat Evi’nde gelistirilen materyaller ve egitim metotlari ile matematik ve sanat, ilmek ilmek ögrencilerin zihnine naksediliyor.

Matematik Egitimi Sanata Dönüstürüldü
Sivas’ta, “Matematik Seferberligi” çerçevesinde örnek bir çalisma baslatildi. Kültürel ve sanatsal alanlarda yürüttügü çalismalarla geçmisle gelecek arasinda köprü kuran Sivas Olgunlasma Enstitüsü, Millî Egitim Bakanliginca baslatilan “Matematik Seferberligi” ve Sivas Valiligi himayesinde yürütülen HEDEF Projesi çerçevesinde önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kentte, Il Millî Egitim Müdürlügü koordinesinde egitimin her alaninda önemli çalismalar yürütülürken, matematik egitimi için de ayri bir vizyon olusturuldu. Bu dogrultuda hayata geçirilen; “Sanatla Uygulamali Matematik Egitimi” projesi ile ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine sanatsal egitimler verilirken, ögretmen ve usta ögreticiler, sanatin her asamasinda olan matematigi de eglenceli bir formatla ögrencilerin zihnine naksediyor.

Tarihi konak matematik ve sanat evine dönüstürüldü

Sivas Valisi Yilmaz Simsek’in talimatiyla Olgunlasma Enstitüsüne tahsis edilen Akdegirmen Mahallesinde bulunan Tarihi Sükriye Özçali Konagi da “Matematik ve Sanat Evi”ne dönüstürüldü. Kisa süre önce ögrencilerin hizmetine açilan konakta, Sivas Olgunlasma Enstitüsünce çalisma yürütülen sanatsal alanlarla bütünlesen, sanatin içerisindeki matematigin kesfedildigi egitim materyalleri gelistirildi. Bu çalismalarla birlikte ögrencilere hem sanat hem de matematik egitimin verildigi bir format olusturulurken tarih, sanat ve matematik kodlarinin zihinlere naksedildigi bir konseptle egitimlere baslandi. Yaklasik 2 aylik sürede 300’ün üzerinde ögrencinin katildigi egitimler, yariyil tatili süresince de devam edecek.

"Matematigi sevdirmeyi hedefliyoruz"

Sivas Valisi Yilmaz Simsek, bu projeyle ögrencilere matematigi sevdirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu seferberlik çerçevesinde ögrencilere küçük yastan itibaren matematik dersini sevdirip hayatlarinin her alaninda kullanmalarini saglamayi hedefliyoruz. Matematigin sanatla bulustugu bu tarihi konakta, Ilk, ortaokul ve lise ögrencilerimizin hem basarilarinin yükseltmek hem de matematigi sevdirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Öte yandan, Il Millî Egitim Müdürü Ergüven Aslan da “Sanatla Uygulamali Matematik Egitimi” programina katilan ögrencileri ziyaret ederek Sivas Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Aysel Senlen ve projeyi yürüten egitimci kadrosundan çalismalarla ilgili bilgi aldi.
Kaynak: İHA