Igdir BILSEM, Yariyil Tatilinde Kapilarini Ögrencilere Açti

Igdir’da yariyil tatilinde ögrenciler BILSEM’de destekleme ve yetistirme kurslarinda ilgi ve yeteneklerine göre 7 farkli atölyede hem eglenerek hem severek egitim görüyor.

Igdir BILSEM, Yariyil Tatilinde Kapilarini Ögrencilere Açti
Igdir’da yariyil tatilini bos geçirmek istemeyen ögrenciler, Bilim ve Sanat Merkezinde (BILSEM) Robotik Kodlama, Görsel Sanatlar, Müzik, Yabanci Dil, Bilimsel Arastirma Teknikleri, Akil ve Zeka Oyunlari atölyelerinde egitim görüyorlar. Millî Egitim Bakanligi tarafindan belirlenen konsept ve takvim dogrultusunda 21 Ocak’ta baslayan yariyil kursu 5 Subat Pazar gününe kadar devam edecektir. Açilan kursta yariyil döneminde toplam 92 ögrenci egitim aliyor. Igdir BILSEM Müdürü Ercan Cangel açilan kurslarda çok olumlu dönütler aldiklarini belirterek, "Özellikle Bakanimiz Mahmut Özer’e minnettariz, velililerimizden çok olumlu dönüs aliyoruz bu konuda, ögrencilerimizde çok memnun çok istekliler. Kapasitemiz bazinda 92 ögrenci kurs aldi, bu 2 haftalik ara tatili boyunca devem edecektir" dedi.

Robotik Dersler Hocasi Dr. Fatih Toprak da, 15 tatilde açtiklari kursa ögrencilerin yogun ilgisi ile karsiladiklarini belirterek, "Ögrencilerimiz robotige çok merakli, su anki nesil teknolojiye çok ilgili, robot yapmak için çan atiyorlar. Ilk günden beri robotumu söyle olsun, daha verimli olsun konusundan azimle çaliyorlar. Biz de tabii önce robot yapimini ve yazilim kismini onlara anlatiyoruz, ögrencilerin zihinlerindeki robotlari onlara yaptirmaya çalisiyoruz" diye konustu.

Robotik kodlama dersi alan kursiyerlerden Ebulfazil Abbas Büyükdag, "Burada degisik robotlar tasarliyoruz. Geçen gün engelden kaçmasi için bir tane robot yapmistik. Çizgide düz gitmesi için yapmistik. Simdi de robot kodlamasini yapiyoruz. Daha sonra da yazilimini yapacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA