GAÜN Hali Tasarimi Ögrencileri Teknik Geziye Katildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü Hali Tasarimi Programi ögrencileri, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde hali ipligi ve hali imalati üzerine faaliyet gösteren Karmen Hali Fabrikasina gerçeklestirilen teknik geziye katildi.

GAÜN Hali Tasarimi Ögrencileri Teknik Geziye Katildi
Karmen Hali Yönetim Kurulu Baskani Yahya Dörterler ve Tasarim Müdürü Mahmut Fistikci öncülük ettigi teknik gezi, fabrikanin üretim hattinin gezisi ile basladi.

Iplik üretimi ve hali dokuma asamalarinin yerinde incelenmesinin ardindan tasarim bölümünden bilgi alindi. Hali dokuma makinasinin parçalari, kisimlari, islevleri ve konfeksiyon asamalari teknik açidan incelendi. Tasarim basamaklarinin detayli anlatimi sonrasi dokunan halilarin sergilendigi showroom bölümüne geçilerek halilarin nihai ürün halinde incelemesi gerçeklestirildi.

Ögrenciler, tasarimdan üretime, üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçlerin izlendigi gezide, alanindan uzman kisiler tarafindan hem tanitim hem de egitim alma firsati yakaladi. GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Hali Tasarimi Programi Bölüm Baskani Doç. Dr. Nazan Avcioglu Kalebek, “Sektörün destegini her zaman eksiksiz aldigimiz sehrimizde özgün tasarimlar yapabilecek tasarimcilar yetistirmeyi hedeflemekteyiz. Bütün çabamiz bölgesel tasarimci kimligini olusturup uluslararasi arenaya açilmaktir. Bu maksatla tüm ögrencilerimizi hem teorik hem de uygulamali olarak desteklemekteyiz” ifadelerini kullandi.

Ögrencilerle bir araya gelen Karmen Hali Yönetim Kurulu Baskani Yahya Dörterler ise ”Okudugunuz bölüm tasarimin gerçeklesmesi için çok kiymetlidir. Oturdugunuz siralarin ve hocalarinizin size sundugu imkanlari iyi degerlendirin. Size sunulan imkanlar Türkiye’de hiçbir üniversitede bulamayacaginiz ölçüdedir. Çünkü halinin kalbi Gaziantep’te atmakta ve sizde bu sektörün yogun olarak yasandigi sehirde egitim görmektesiniz. Sehrimiz pratik bilgilerinizin kolaylikla uygulamaya dökebileceginiz sayisiz fabrika olanagi sunmaktadir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA