Eskisehir'de 'Oyun Ile Matematik' Semineri Düzenlendi

Milli Egitim Bakanliginin baslattigi matematik seferberligi çerçevesinde Eskisehir’de gerçeklestirilen çalismalara "Oyun ile Matematik Semineri" eklendi.

Eskisehir'de 'Oyun Ile Matematik' Semineri Düzenlendi
Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan Adnan Menderes Anaokulunda düzenlenen seminerde matematik seferberligi ile doga pedagojisi ve matematigi birlestirerek yapilabilecek çalismalardan örnekler paylasildi. Dogadaki matematigi kesfetmek için uygulamalar ve oyun temelli çözüm yollari içeren çalismalar yapildi. Anadolu Üniversitesi ile isbirligi içerisinde düzenlenen seminere, ögretim üyesi Prof. Dr. Serap Erdogan, ekibi ve ögretmenler katildi.

Matematik egitiminde okul öncesinden itibaren, "Matematik okuryazarligini gelistirmek", "Matematigin yasamin içinde yer aldigini kesfetmelerini saglamak" ve "Matematigi tüm çocuklara ulastirmak" hedefleri için çalismalar yapilmasi gerektigi konusunda paylasimlar gerçeklestirildi.



“Hedefimiz ögrencinin merak etmesini saglamak”

Ögretmenlerle birlikte seminere katilan Il Milli Egitim Müdürü Pervin Töre, “Matematigi anlamak, hayati anlamaktir. Bakanligimiz tarafindan baslatilan matematik seferberligi çerçevesinde matematik dersinin ögrenimini günlük yasam becerilerine uyarlayarak hem kolaylastirmak hem de ögrencilerin bu dersi küçük yastan itibaren sevmelerini saglamak amaçlanmistir. Matematik Seferberligi çerçevesinde ilimizde gerçeklestirilen çalismalardan olan Okul Öncesi Egitimde Oyun ile Matematik Semineri’nde ögretmenlerimizle bir arada olmaktan ve matematikte ögrenme yaklasimindaki gelismeleri görmekten mutluluk duyuyorum. Hedefimiz ögrencinin merak etmesini saglamak, düsündürmek, gözlem yaptirmak, problem çözme yöntemi gelistirmelerini saglamaktir. Sonrasinda süreci degerlendirerek gelisimlerindeki katkiyi görmek istiyoruz. Matematik hem yasam becerisi hem de yasamin kendisidir. Ögrencilerimizin sinifta ögrendigi matematigi hayatlarina entegre ettigimizde ögrenimi çok daha keyifli ve kolay olacaktir. Bunun farkinda olan bu yolda emek veren tüm meslektaslarima tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA