Chugtai Sanat Ödülleri 2022 Yarismasi Ödül Dagitim Töreni Adana'da Düzenlendi

Chughtai Sanat Ödülleri 2022 yarismasi ödül dagitim töreni bugün Adana’da gerçeklestirildi.

Chugtai Sanat Ödülleri 2022 Yarismasi Ödül Dagitim Töreni Adana'da Düzenlendi
Pakistan’in Türkiye Büyükelçisi Yousaf Junaid ve Adana Valisi Süleyman Elban bas konuk olarak katiligi etkinlige ayrica Pakistan’in Adana Fahri Baskonsolosu Mehmet Ali Bilici, Pakistan’in Adana Fahri Yatirim Danismani Erkan Aslan, Pakistan Büyükelçiligi ve Adana Il Milli Egitim Müdürlügü yetkilileri, ögrenciler, velileri ve ögretmenleri katildi.

Adini ünlü Pakistanli sanatçi Abdul Rahman Chughtai’den alan Chughtai Sanat Ödülleri Yarismasi, Pakistan Büyükelçiligi tarafindan 2011 yilindan bu yana Türkiye’deki lise ögrencileri arasinda düzenleniyor. Her iki ülke de 30 Kasim 2022’de diplomatik iliskilerin 75. yilini kutladi. Yarisma daha önce Ankara, Konya, Bursa ve Bitlis illerinde düzenlenmisti.

Etkinlikte konusan Pakistan’in Türkiye Büyükelçisi Yousaf Junaid, “Pakistan-Türkiye özel iliskisinin zaman, cografya ve siyasetin sinirlarini asan ortak kültürel, dini ve manevi bir mirasa gömülü oldugunu belirtti.

Iki ülkenin birbirini savundugu sayisiz davasi bulunmaktadir. Ister Pakistan’in Kibrisli Türklere siyasi, diplomatik ve manevi destegi, ister Türkiye’nin Kesmirlileri desteklemek için küresel forumlarda sesini yükseltmesi olsun, bu liste uzundur ve kardesligimizi yansitmaktadir” dedi.

Büyükelçi Junaid, yarismaya katilan ögrencilerin üreticiligine, yetenegine ve siki çalismasina hayran kaldigini belirtirken, ögrencilerin Pakistan-Türkiye kardesligini etkileyici bir sekilde resmettiklerini görmekten mutluluk duydugunu söyledi.

Junaid ayrica, “Genç neslimizin bu örnek dostluga olmasi gerektigi gibi deger verdigini görmek beni çok mutlu ediyor. Burada sergilenen resimler her seyi söylüyor” diye ekledi.

Chugtai Sanat Ödülleri 2022 yarismasinda, Ismail Safa Özler Anadolu Lisesi’nden Heja Inci’nin tablosu birinci, 75.Yil Anadolu Lisesi’nden Burcu Ezel Yildiz ikinci, Karsiyaka Orhan Çobanoglu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Çagla Zengin üçüncü olurken, Büsra Haktan Acis, Zerda Pehlivan ve Ayda Öztürk’te ’Yükselen Sanatçi’ ünvanini almaya hak kazandi.
Kaynak: İHA