Çambasi Yaylasi'nda Renkli Festival

Ordu’nun ve Karadeniz’in ünlü yaylalarindan Çambasi Yaylasi’nda düzenlenen ve her yastan katilimciyi agirlayan Kis Festivali renkli görüntülere ev sahipligi yapti.

Çambasi Yaylasi'nda Renkli Festival
Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi is birliginde Çambasi Yaylasi’nda düzenlenen 18. Kis Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden renkli etkinliklerle 2 gün süren festival kapsaminda vatandaslar unutulmaz bir hafta sonu geçirdi. Ilk gününde kayak yarislari ve off-road yarislari yapilan festivalin 2’nci günü ise yayla merkezinde devam etti.

Kar üzerinde yagli güres

Kar güresleri, kizak yarislari ile heyecanli bir günün yasandigi festival alaninda Ordu Büyüksehir Belediyesi Kent Orkestrasi Konseri ve Ezgi Eyüboglu Konseriyle de vatandaslar gönüllerince eglendi. Yine festival boyunca katilimcilara sürpriz animasyon oyunlari düzenlenirken Ordu’nun yöresel lezzetlerinden olan pancar çorbasi, patates ve tursu ikrami da yapildi. Festivalde kapsaminda düzenlenen yarislarda dereceye girenlere ise Ordu Valisi Tuncay Sonel basta olmak üzere protokol üyeleri tarafindan ödül takdim edildi.

“Ordu doga harikasi bir il”

Festivalde konusan Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait Inan, Ordu’nun doga harikasi bir il olduguna dikkat çekerek, “3 ay degil 12 ay Ordu parolasiyla karis karis ilmek ilmek hizmet ördügümüz Ordumuzun nadide turizm merkezlerinden bir tanesindeyiz. Tarihi, denizi, yaylasi, selaleleri, gölleriyle doga harikasi bir ilimiz var. Sorumsuz ve asiri tüketimle mevsimi ve iklimi degisen dünyamizda bu sene Çambasi Yaylamiz da nasibini aldi. Yagislardan ve kardan mahrum kaldik. Daha erken baslayan bir kar mevsimi olmasini arzu ederdik” dedi.



Vatandaslardan festivale tam not

Vatandaslar da festival kapsaminda eglenceye doydu. Yapilan etkinliklerden memnun kalan vatandaslar düzenlenen kar festivaliyle stresten uzak, doga harikasi Çambasi Yaylasi’nda unutulmaz bir gün yasadi. Vatandaslar düzenlenen festival için Büyüksehir Belediyesine tesekkür etti.
Kaynak: İHA