Büyüksehir'den Okul Servislerine Siki Denetim

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, sömestr tatili dönüsünde il genelindeki tüm okul servislerinin teknik donanimlarinin tam olmasi için denetimlerini sikilastirdi.

Büyüksehir'den Okul Servislerine Siki Denetim
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Ulasim Planlama ve Rayli Sistemler Daire Baskanligi Ulasim Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince rutin denetim ve kontrol faaliyetleri içeresinde Balikesir genelinde Okul Servis araçlarina yönelik olarak denetimler gerçeklestirdi. Sömestr tatili dönüsünde tüm okul servislerinin hazir halde olmasi için ekipler sürekli denetimlerini sürdürüyor. Ögrencilerin okullarina tasinmalari sirasinda güvenli bir sekilde ulasim hizmetlerinden yararlanmalari ve servis araci isleticilerinin mevzuata uygun sekilde faaliyet gösterip göstermediklerini kontrol edildi.

Yapilan denetimlerde; araç içerisinde ayakta ve fazla ögrenciyle yolculuk yapilmamasi, emniyet kemerleri takili sekilde ulasimin saglanmasi, okul öncesi ve ilkokul ögrencilerini tasiyan araçlarda rehber personelin çalisiyor olmasi ve servis araçlarinin teknik donanimlarinin ögrenci tasinmasi için uygun olup/olmadigi ayrica servis isleticilerinin Belediyeden ruhsat/özel izin belgesi alip/almadiklarina yönelik kontroller gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA