Gölcük Ve Iklim Krizini En Iyi Yansitan Kareler Ödüllerine Kavusuyor

Gölcük Belediyesi tarafindan düzenlenen "Küresel Isinma-Iklim Krizi" konulu 7. Uluslararasi Fotograf Yarismasi ve "Sizin Gözünüzden Gölcük" konulu 14. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotograf ve Sinema Sanati Dernegi Fotograf Yarismasi’nda dereceye girenler ödüllerine kavusuyor.

Gölcük Belediyesi, yüzlerce fotograf sanatçisinin katilim gösterdigi iki fotograf yarismasinda dereceye giren eserleri ödüllendirecek. Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu onayiyla, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotograf ve Sinema Sanati Dernegi (GFSD) tarafindan düzenlenen, "Küresel Isinma - Iklim Krizi" konulu 7.Uluslararasi Fotograf Yarismasi ve "Sizin Gözünüzden Gölcük" konulu 14. Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotograf ve Sinema Sanati Dernegi Fotograf Yarismasinda dereceye giren fotograf sanatçilari ödüllerini törenle alacak. 7 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’da Kazikli Kervansarayi Kültür Yapisinda düzenlenecek ödül töreni ile dereceye giren fotograflar da sergilenecek.

Gölcük sinirlari içinde yer alan, kesfedilmeyi bekleye turistik alanlarin ve çekim merkezlerinin fotograf sanati ile gelecek nesillere aktarilmasiyla amaciyla düzenlenen "Sizin Gözünüzden Gölcük" konulu ödüllü fotograf yarismasina 16 farkli sehirden, 105 kisi 392 fotograf gönderdi. Jüri üyelerinin yaptiklari degerlendirmenin ardindan yarismada 1. Ömer Faruk Güler, 2. Melih Sular, 3. ise Sema Ulubir oldu. Yarismada Sare Kural, Ibrahim Kaya ve Aytül Akbas’a ait 3 fotograf mansiyon ödülü kazanirken, 34 fotograf ise sergilenmeye hak kazandi.

"Küresel Isinma - Iklim Krizi" konulu 7. Uluslararasi Fotograf Yarismasi’na ise 22 farkli ülkeden 521 kisi, 1784 fotografla katildi.

Yarismada altin madalyayi Sebnem Coskun, gümüs madalyayi Bangladesli Mithail Afrige Chowdhury, bronz madalyayi ise Kadir Tezel adli fotograf sanatçisi kazandi. Yarisma jürisi tarafindan yapilan degerlendirmede mansiyon ödüllerini Mehrdad Vahed Yousefabad, Mahmut Serdar Alakus, Mahmut Serdar Alakus, Mithail Afrige Chowdhury, Cengizhan Türkoglu, Prakash Kandakoor kazanirken, 50 fotograf da sergilemeye deger bulundu.
Kaynak: İHA